A rokkantsági ellátással mi a helyzet manapság?
Valahogy elcsendesült a téma, de légyszi világosítsatok már fel, mi történt az elmúlt időszakban és jelenleg hogy állunk ezzel a témával?
Nagyon ellentétes infókat olvasok, valahol már olyat is láttam, hogy aki anno I. és II. csoportos rokkant volt, azt be se hívják többet, és örökre marad rokkantsági ellátott, de más helyeken meg olvasom, hogy de bizony kiszórták az összes volt rokkantat.
Mi az igazság?
igen, hát az régen is egy vicc volt, emlékszem, én is csak a papíron láttam azon szakértők nevét, akik állítólag megvizsgáltak és véleményeztek, csak valahogy mégse találkoztam velük ....
De akkor ezek szerint olyanról semmiképpen sincs szó, hogy a régi rendszer szerinti I-II. csoportosokat meghagyják? Egységesen mindenkit behívnak felülvizsgálatra (azaz egységesen = mindenkitől elvesznek mindent)?
Mert ezek szerint a sajtó igen csak össze-vissza beszél :(
Anyám rokkantnyugdíját elvették, helyette kapott 44000Ft-ot.
Dolgozni nem tud. (szív, vércukor, gerincsérv, mentális stb problémák
Most lesz felülvizsgálása.
A szomszéd szintén 30+ év munkaviszony és 2 gyerek után lerokkant, hogy a kertbe sem tud kimenni, tőle teljes egészében elvették...
(hormon, ízületi és vérkeringési problémák, meg már mentálisan is van baj)
Akkor vizsgálják felül, ha van egy év munkaviszonya az utóbbi 5 évben.
Hát nincs és nem is lesz, mert mondom, hogy NEM TUD DOLGOZNI!
Fából vaskarika.
Csak ezek a szerencsétlenek nem fognak kimenni tüntetni.
jaja, az egyértelmű, sajnos tudják ezek, kiket lehet támadni büntetlenül ... csak tulképpen ez semmi más, mint népirtás .. védtelen emberek, politikai célú irtása, hiszen egyértelmű, hogy ellenkezni egyik se tud.
Hát talán majd 50 év múlva valakik ezért is elszámoltatják a mostaniakat ...
Az biztos, hogy a többség nem érdemelt volna leszázalékolást, és már korábban ki kellett volna vonni őket az ellátásból, na de nem így, hogy kb csak az kapja meg a régi rokkant nyugdíjat akinek nem dobog a szíve.
Meg, úgy bántak az emberekkel a felülvizsgálaton, ahogy normális ember még a kutyával sem.
Anyám is, meg több ismerőse is sírva ment haza, mert úgy megalázták őket!
Oké, van elméleti igazság abban, amit írsz, na de ne a kozmetikázott statisztikáknak higgy! Mint utóbb kiderült, egyáltalán nincs is annyi rokkant az országban mint ezek az okosok hirdették, ugyanis még a nyugdíjkorhatáron túliakat is bele vették, és a végén kiderült h tulképpen kevesebben vannak mint bármelyik környező országban. Szal ez egy jó nagy kábítás volt csak a tömegek ámítására, hogy "mert a 800 ezer rokkantnyugdíjas", aztán kiderült h még 150 ezer sincs.
Na mindegy, ez az egyik, a másik pedig, hogy nana, azért ez nem olyan egyszerű h kis rehabilitálás aztán vissza a munkaerőpiacra mondjuk 20 év után! annak az embernek kialakult egy életformája, nem tudod fél év alatt visszahelyezni a munkaerőpiacra, hidd el h örökös gond lesz vele !
Hogy hogy bántak velük, az egy újabb kérdés, de csak azt tudom mondani h korábban se voltak túl kedvesek .... De egy a lényeg: ez nem megoldás h politikai utasításra megvonni mindenkitől és kész, ennyi volt, semmi szakmai szempont nem számít. Na nem, ez így nem működik, pontosabban halálra ítélést jelent, hiszen ezeknek az embereknek a nagy %-a csak az öngyilkosságban gondolkodhat sajnos (vagy magétól is vége lesz ....). Tehát azt nem értem, hogy az okokat miért nem nézi senki? Szted annak az X illetőnek kellemes volt rokkantosítania magát? Nyilván nem, de az adott körülmények közt nem volt más megoldás. És ez az a réteg, akit, ha megszakadsz, se fogsz visszatenni a munka világába. Persze betont gereblyéztetni lehet, hogy javuljon a statisztika, de én most érdemi munkáról beszélek.
Apukámat halála előtt pár évvel rokkantból rendes nyugdíjassá minősítették, kapott +500Ft-ot.
Anyum özvegyi nyugdíjának kiszámításakor az volt leírva, hogy apumnak "x ezer forintot kellett volna kapnia" és ennek az y százalékát kapja anyum egy évig.
Na ez az x összeg tízezrekkel magasabb volt, mint amit ténylegesen kapott.
Ezek szerint mégsem vették ki a rokkantnyugdíj rendszerből...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!