A TASZ.hu kifejezetten a roma bűnözőket védi és főként a rendőrséggel szemben?
22.05
akkor lenne igazad, ha csak bűnözőknek adnák ki a kamerák pozícióját...
engem például érdekel nembűnöző állampolgárként, hogy hol figyelnek meg éppen. biztos én vagyok a paranoiás, sőt biztos, de szeretném ha titokban nem figyelhetnének meg csak úgy.
de arra is jó, ha pl karambolozol, akkor tudhatod, hogy van-e a környéken kamera, ha épp a rendőrség tenne rá magasból...
"hozzád hasonlókat is ugyanúgy védik ezzel. tudod, hogy senki ne éljen vissza azzal, amikor valami olyat mondasz telefonon, ami kínos lenne ha kiszivárogna"
Nem hangfelvételt tárolnak. A telefonos híváslistádat. Mindenkiét. Amikor egy csalás áldozata leszel és hónapok múlva rájössz még azt sem fogják tudni megmondani, milyen számról hívtak, mert törölték.
Inkább tároljanak rólam mindent, de tudom, hogy másét is tárolják és ezzel lehet egy bűncselekmény felderítésében segít.
22.30
egy olyan államban, ahol a kormány beismerten unortodox politikát folytat, én ott nem szeretném, hogy tudják kivel mikor és mennyit szoktam beszélni, és hogy mikor merre jártam. köszönöm, rólam ne tároljanak ilyen adatokat. és amúgy nem is igazán értem, hogy ezzel hogyan lehet tolvajokat elfogni... légyszi írj már le egy helyzetet, amiben ez nekem jó lehet, mert azt én már leírtam, hogy miért lehet rossz.
TETRO
A "buta" primitív, de a legbosszantóbb bűncselekményeket elkövetők állandóan telefonos kapcsolatban vannak. Ezért mondják azt, hogy az okos bűnöző nem visz magával telefont.
De a tipikus időseket megverő, kkiraboló stb. telefon nélkül nincs meg. A legtöbb bűncselekmény elkövetéséhez, főként amit a rejtett erőforrás követ el rendszeresen, szinte kivétel nélkül telefont használnak. Vagy 3 veri az embert a lakásban, vagy éppen lop, a másik 3 meg a környéken sétál és telefonon jelenti ha közeledik valaki. És ezek a "legapróbb" nem összetett bűncselekmények. Azután autóba ülnek és irány a Dunántúl vagy az Alföld és még egy bűncselekmény!!!
Na mire elkapják őket és a nyomozók próbálják nagy nehezen kirakni merre is jártak, addigra oda van az összes adat, íme virágföld a bűnözésnek.
De nyugodtan lehet OLX-es csalást agyba főbe csinálni, hiszen majd minden információs adatot előbb vagy utóbb törölnek. Nyugodtan lehet telefonról felnyomni csaló hirdetéseket, rengeteg embert megkárosítani. A szolgáltatók 2 hónap alatt adják ki a rendőrségnek az adatokat. Mire kiadnák törölték is. Még azt sem fogják tudni megmondani, hogy miről adták fel a hirdetést.
De akár téged is rendszeresen zsarolhatnak, ne kerülj ilyen helyzetbe, de pénzt követelhetnek. Akár évekig is élnek így félelemben az emberek, mire elmennek a rendőrségre. Na íme még egy koszos IMEI számot sem tudnak megmondani, mert törölték. Még azt sem fogod tudni, hogy egyáltalán az országból vagy azon kívülről fenyegettek.
De elég ha csak ellopják a telefonodat. Bolfdogan használja majd aki ellopta, mert mire elmész feljelentést tenni és a rendőrség kikéri az adatokat minden elveszett. 6-szor eladta addig, így soha nem lesz meg.
Ezek gondolom tem történtek meg veled és ne is történjen. De emberek ezreit ér évente bűncselekmény.
Válassz melyik a jobb.
"de arra is jó, ha pl karambolozol, akkor tudhatod, hogy van-e a környéken kamera, ha épp a rendőrség tenne rá magasból..."
Ha balesetezel körbenézel, látsz e kamerát. De nem eldugni akarták őket, pusztán nyilvánosságra hozni ponosan hol vannak. Attól azok még nyilván lennének tartva, ha te kételkedsz a rendőrségben bemész az ügyészségre és megmondják, hogy azon az adott helyen nem volt kamera és kész.
Az autótolvajok álmukban merték volna csak gondlni, hogy ilyet közzétesznek. Nem kell figyelni a kamerákat:-)
Elmegy, kiszemeli a kocsidat, ellopja, ahol éppen nincs kamera. Eddig se volt hülye, körbenézett. ha nem volt kamera lopott. De már pontosan tudja, hogy milyen utcákban kell menni, hogy te lehessen lenyomozni a távozási útvonalát és semmi mást.
Eddig legalább meg kellett vele kínlódjon, hogy hol az Istenben van kamera az "menekülő" útján. Most már ezt sem kell.
"egy olyan államban, ahol a kormány beismerten unortodox politikát folytat, én ott nem szeretném, hogy tudják kivel mikor és mennyit szoktam beszélni, és hogy mikor merre jártam"
A kormány nem hiszem, hogy foglalkozik veled. De ha igen nem érdekli ez a törvénymódosítás, hiszen a saját titkosszolgálati eszközükkel akit akarnak megfigyelnek.
El ne hidd, hogy ki is törölnek majd minden adatot??? Á nem. Ott lesznek a háttértátolók az államnak. De másnak nem.
Végül is ha a jogszerűséget nézzük akkor rendben van.
De ha valaki bűncselekmény áldozata lesz, ne sírjon, hogy a rendőrség nem ud semmit tenni. Mondjuk ezzel a rendőrség tudja a legjobban levédeni magát, hiszen csak azokat fogja végrehajtani, amit lehet. Tehát a nagy semmit, amiért még panaszkodni sem lehet, teljesen törvényesnek fogják venni.
szóval szerintetek a nyugdíjas néniktől tyúkotlopókat kapják majd így el? :D ezt komolyan így gondoljátok?
könyörgöm, a romagyilkosságoknál konkrét lehallgatásokkal se jutottak semmire sem két évig.
23.07
hát épp ez ellen küzd a tasz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!