Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Szerintetek fognak tovább...

Szerintetek fognak tovább nyomozni?

Figyelt kérdés

Egy csalási ügyben tettem feljelentést, és bár volt néhány konkrét adat, amelyek birtokában a rendőrség megtudta az elkövető kilétét, és azt is, hogy rengeteg embert csaptak már be hasonló módon, megszüntették a nyomozást.

Most kaptam egy újabb levelet az ügyészségtől, és ők hatályon kívül helyezték a felfüggesztést, és elrendelték a nyomozás folytatását. Ugye, úgysem fogják megoldani az ügyet?

2014. dec. 25. 11:54
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
44%
Valószínűleg politikusok keze van a dologban, vagy egyéb nagykutyáké, és ilyenkor természetesen megszüntetik a nyomozást. Ha fontos dolog, érdemes valami nemzetközi bírósághoz, vagy a médiához fordulni.
2014. dec. 25. 12:22
 2/12 anonim ***** válasza:
24%
Nem. A rendőrség túl elfoglalt, a traffipaxolás, a pénzbehajtás és a becsületes emberek zaklatása mellett ilyesmire nem jut idejük.
2014. dec. 25. 12:52
 3/12 anonim ***** válasza:

A megszüntető határozatban benne van indoklással, hogy miért szüntették meg a nyomozást.

Valószínüleg azért folytatják, mert újabb információ merült fel. Örülj neki. Ez nem a rendőrségen múlik, hanem az ügyészségen. Általában azért szünteti meg a nyomozást a rendőrség, mert az ügyész nem akar belőle ügyet

2014. dec. 25. 13:10
 4/12 A kérdező kommentje:
Utolsó, én is erre gondoltam. A rendőrség lerázta a nyakából, de rengeteg szegény embert megkárosítottak. Nem gondoltam, hogy van olyan ügyész, aki ilyen "kisemberek problémáival" is képes foglalkozni. Csak nagyon meglepődtem.
2014. dec. 25. 13:31
 5/12 anonim ***** válasza:

Foglalkozni kötelessége. De ez nem azt jelenti, hogy az ügyet el is küldi a bíróságnak.

A nyomozást az ügyész felügyeli. Majd szépen utasítja a rendőrséget, hogy szüntessék meg az ügyet. A látszatot meg megadja, hogy foglalkozik vele.

2014. dec. 25. 13:55
 6/12 anonim ***** válasza:

Megint... hiányos kérdés (magyarázat), ennek okán pedig a szokásos negatív válaszok, mert ugye mindenben a rosszat kell látni...

Először is tisztázzuk, most akkor megszüntették a nyomozást vagy felfüggesztették? Mert írod ezt is, azt is, és egyáltalán nem mindegy.

Aztán, hogy vársz választ a kérdésre, ha nem írod le pontosan a történetet? Miért szüntették meg/függesztették fel, és miért (milyen indokolással) helyezte hatályon kívül az ügyész?

Ez a "rendőrség túl elfoglalt" szöveg már kissé unalmas és elcsépelt, de megértem, hogy valakinek eddig terjed a konstruktív beszélgetés. Bocs! Magam is rendőr vagyok, de közöm nincs a traffizáshoz és pénzbehajtáshoz. Ellenben van jópár sorozat csalásos ügyem, amikben arra dolgozok, hogy az elkövetők ellen vádat emeljenek. Meg egyéb más ügyem is, mesélhetnék.

Természetesen előfordul, hogy nem lehet ide eljutni, mert nem lehet minden ügyet megoldani, mert kevés az, hogy a feljelentő is, meg mondjuk én is tudom, hogy ki az elkövető. A bíró viszont nem fogja tudni, és a bíróság előtt vajmi kevés az, hogy "én tudom, hogy ő volt". Ezt azért jó lenne belátni és elfogadni, mert így működik. Nem biztos, hogy azért nem jut el egy ügy a vádemelésig, mert nyilvánvalóan a rendőrség sz*rik a kisemberekre.

2014. dec. 25. 19:43
 7/12 A kérdező kommentje:
Szóval vásároltunk valamiből x mennyiséget, és ennek csak töredékét adták ide. Így több tízezer Ft-ot buktunk. Nem ismertük az eladót, mindig rejtett számon hívott. Egyszer véletlenül kijelezte a készülék a számát, és ezt megadtuk a rendőrségen. A nyomozás során a telefon tulaját kiderítették, azt is, hogy már több hasonló csalási ügye volt, de ennyi. Nem tudtak meg többet, és megszüntették a nyomozást. Erről kaptunk határozatot. Aztán kb. 3 hét múlva az ügyészségtől kaptuk ezt az újabb levelet, hogy sok dolognak nem néztek utána, ezért a rendőrség megszüntető határozatát hatályon kívül helyezték, és felszólították a rendőrséget a nyomozás folytatására. De őszintén szólva, én sem hiszem, hogy ilyen , számukra piszlicsáré ügyekkel sokat foglalkoznának, nem hiszem, hogy megtalálják az elkövetőt. De tanultunk belőle, nagyon naivak voltunk. Mindenesetre sokat fizettünk a butaságunkért.(:
2014. dec. 25. 21:09
 8/12 anonim ***** válasza:

Nézd, hogy ez "piszlicsáré" ügy vagy sem, az most mindegy, bár néhány tízezer forint az szerintem nem az. De ha az is, akkor is foglalkozni kell vele. Nekem az egyik sorozatügyem például van egy sértett, aki mindössze hétszázvalamennyi forintot utalt el, de ő is ugyanúgy ki lett hallgatva, és ő is ugyanúgy számon van tartva. Pedig arra még talán ő is azt mondja, hogy *arik rá. Ha újra megszüntetik és újra úgy gondolod, hogy nem végeztek alapos nyomozást, az ügyészség ugyanúgy hatályon kívül fogja helyezni.

Mivel továbbra sem ismerem az ügy részleteit, nem tudom, hogy mi alapján jutottak arra az eredményre, de én is futottam már zátonyra internetes csalásos ügyben. Ha gondolod, akár privátban is, válaszolhatnál a következő kérdésekre:

- a telefon tulaja biztos, hogy a konkrét elkövető volt? erre vonatkozóan milyen információ van?

- mit jelent az, hogy nem tudtak meg többet?

Azért azt tudni kell, mondom ezt azért, mert mint említettem volt, több ilyen ügyem is van, hogy egy internetes csalásban nem könnyű a felderítés. Illetve nem könnyű a konkrét személyt konkrét cselekményhez kötni. Mert azért azt is be kell látni, hogy önmagában az, hogy a telefon előfizetőjének volt már csalásos ügye, még nem fog megállni a bíróságon, ez csak egy közvetett logikai következtetés, amiből hiányzik a konkrétum. Ezért sem tudok én momentán érdemi választ adni, mert sok mindent nem tudok az ügyről.

2014. dec. 25. 22:11
 9/12 anonim ***** válasza:

ne viccelj, nekem a sokmilliós csalási ügyemmel nem akartak foglalkozni, mert az illető az ügyész haverja volt, és sajnos nem tudsz mit tenni. kivéve a nyilvánosságot, attól részben tartanak, másrészt viszont nyilván nagyon szépen kimagyarázzák előttük is, tehát végeredményként annak se sok értelmét látom.

Sőt, aztán örülj, ha nem ellened indítanak eljárást hamis vád miatt, mert ez a bevett módszerük, ha valaki ismerős/haver/rokon elleni feljelentést el akarnak tussolni.

Ha meg nagykutyáról van szó, akkor a mai rendszerben ne viccelj, nem gondolod, h egyáltalán elrendelik a nyomozást ... a legvilágosabb esetben is majd kapsz valami sablon-szöveget, és megszüntetik. Ennyi. Sajnos ma magyaron ez a nagy helyzet. Eredményt csak kb olyan ügyekben várhatsz, ha pl lenyúlják a bicódat, és te magad szállítod az elkövetőt is vagy lefotózva vagy kamerán vagy akárhogy, de szal eleve úgy legyen beadva a feljelentés, hogy egyben a megoldás is benne legyen (és lehetőleg az elkövető ne legyen rendőr vagy ügyész rokona, haverja, mert akkor megint gondok lesznek).

2015. jan. 13. 13:43
 10/12 A kérdező kommentje:
Nem, ezek nem nagykutyák, kisstílű bűnözők (azt hiszem, így nevezik őket), csak mi voltunk végtelenül naivak, sajnos(: Így aztán könnyen átvertek. Megfizettünk a butaságunkért, csak kissé sokba került a tanulópénz(:
2015. jan. 13. 21:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!