Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Adósságrendező hitel, lakás a...

Adósságrendező hitel, lakás a fedezet. Hogy is van ez?

Figyelt kérdés
Adott egy lakás, amelynek a tulajdonosa anyósom és apósom fele-fele arányban. Én vagyok a gyerekük volt házastársa. A lakásban nekem tulajdonjogom nem volt, velük éltünk a lakásban. A házasság fennállása alatt a gyerekük (tehát az én volt házastársam) adósságrendező hitelt vett fel a saját és a szülei adósságának egyösszegű kifizetése érdekében. A hitelt 20 évre vette fel, a szülők a lakást adták fedezetül. A hitelt fele-fele arányban fizettem én is. Adóstársi szerepem lett az ügyletben, mert házastársam a hitelt másképpen nem kapta volna meg, nem volt elég jövedelme. Mivel tavaly júliusban szétmententünk a házastársammal, így a lakásból "kitettek." A hitelt fizettem 6 éven át én is a házastársammal fele-fele arányban. Létezik ez esetben olyan, hogy a lakással kapcsolatban megilletne bármi is az eddig a lakásra költött összeget és értéknövekedést nézve? Köszönöm a válaszokat előre is!
2014. dec. 22. 09:24
 1/4 anonim ***** válasza:
Válópernél hogyhogy nem volt szó róla? Nem nagyon halottam még olyat, hogy az embernek van egy közös hitele és nem egyezkedik róla semmit...
2014. dec. 22. 09:35
 2/4 A kérdező kommentje:
Azt az ígéretet kaptam anyóstól és apóstól meg a volt házastársamtól, hogy "kiengednek" a hitelből (utánaérdeklődtem, van ilyen lehetőség), így ez lett belefoglalva az ítéletbe. De ez még nem teljesült, úgy tűnik nem is fog, bár a válást ténylegesen még csak most dec. elején mondták ki. A dolgot a bank és a család között kell lerendezni, mert ez a 2 fél a hitelügylet 2 alanya. A bíróság ebbe nem szól bele, ezt a perben már mondta a bírónő.
2014. dec. 22. 09:45
 3/4 anonim ***** válasza:

A bank nem fog elengedni téged, te is tartozol és adott esetben be is hajtják, ha nem fizetik rendesen.

szóval neked nem az a problémád, hogy mennyit kapsz vissza, hanem az, hogy tartozásod van még 14 évig és állandóan ott fog lebegni a penge a fejed felett, hogy esetleg nem törlesztenek az exeid.

hitelt se fogsz kapni, mert a bankközi nyilvántartásban full adósként vagy nyilvántartva

a banknak te egy fedezet vagy és csakis akkor enged ki, ha helyetted lenne valamiféle pórfedezet, ami nagyobb mint a keresményed fele, 14 évre előre.

2014. dec. 22. 15:05
 4/4 anonim ***** válasza:

Tulajdonjogi igényed ettől nem lehet a lakásra vonatkozóan, de az értéknövelő beruházásaid megtérítését követelheted. (De csak a házastársi közös vagyonból rád eső rész erejéig.)

Egyébként meg, ha már jogerős ítélet van vagyonmegosztás tekintetében, akkor azon változtatni nem lehet.

2014. dec. 22. 15:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!