Pénzfelvétel elhunyt halála előtt? Tényleg van oka a feljelentésre?
Figyelt kérdés
Nagymamám meghatalmazott a betétjének a kezelésére. Halála előtt kb 1-2 hónappal kérte, hogy vegyem ki a pénzt, mert elszeretné osztani azok között akik ápolták, eltartották. Mikor meghalt, a számla összege negatív volt. Most a lánya, (aki még egy pohár vizet sem adott az édesanyjának és nem látta már 10 éve) beperelt a rendőrségen, hogy jogtalanul vettem le a pénzt, és hogy jelentős összegű pénz volt korábban a számlán. Van jogalapja?2014. dec. 17. 14:46
1/6 anonim válasza:
Semmi koze nincs hozza. Akar azt is mondhatod hogy miutan felvetted a penzt nagyanyad megkert hogy egesd el.
2/6 Shai-Hulud válasza:
Ha hivatalos meghatalmazással kezelted a pénzt (különben a bank szóba sem állt volna veled), akkor semmi beleszólása nem lehet.
3/6 anonim válasza:
Csak akkor kereskedhetne, ha a halála után vetted volna fel a pénzt, mert az már örökség. De előtte bármennyit kivehettél.
4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm, megnyugodtam. Nem értem amúgy, pont ő veri a nyálát, miközben rá se nézett az édesanyjára... Én is így gondoltam. Amúgy megtette a rendőrségen a feljelentést, tanúként vagyok megidézve...
2014. dec. 17. 15:10
5/6 anonim válasza:
Nyugi, nem fog sokáig tartani a dolog. Megmutatod a meghatalmazást, legfeljebb igazságügyi írásszakértő ellenőrzi a valódiságát, aztán megszüntetik az eljárást.
Ha konkrétan téged jelentett fel, akkor ebben az esetben te beperelheted őt a jó hírnév megsértéséért, ha volt némi esze és ismeretlen tettes ellen tett bejelentést, akkor itt lezárul a dolog.
6/6 anonim válasza:
Halálakor nagymamádnak már nem volt pénze a számlán, a semmi miatt perelhet nyugodtan téged. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!