Ha lefénymásoltatom az irataim és azt hordom azt lehet?
Figyelt kérdés
Nem akarom őket elhagyni, mert már sajnos volt rá példa :( ezért arra gondoltam, hogy lefénymásoltatom és a fénymásolatot hordom magamnál( TAJ, Lakcím, szem.ig, diák ig.)! Ezt lehet, elfogadják a fénymásolatot? Ha nem minden iratnál lehet akkor melyik az amelyiknél elég a fénymásolat és melyiknél nem?
Köszi ha válaszolsz :)
2010. febr. 1. 20:46
1/10 anonim válasza:
Lehet, de nem fogadják el/nem kötelesek elfogadni. Legalább egy fényképes igazolványnak kell nálad lennie, javaslom a diákot, relatíve könnyebb pótolni ha elvész (de értelemszerűen pl kocsivezetéshez jogsi kell, ha valahova személyit kérnek akkor az kell stb).
2010. febr. 1. 20:58
2/10 anonim válasza:
Megbüntethetnek ha azzal próbálod magad igazolni közokírat hamisítás miatt. Tilos másolatot készíteni az irataidról.
2010. febr. 1. 21:03
3/10 anonim válasza:
Talán a TAJ kártyánál nem baj, de a többinél igen.
2010. febr. 1. 21:09
4/10 anonim válasza:
TAJnál nem baj.
2010. febr. 1. 21:44
5/10 anonim válasza:
A TAJ kártyáról én is csak másolatot hordok magammal, ha orvoshoz megyek, azt is elfogadják. Viszont a többi csak teljes valójában érvényes.
2010. febr. 1. 22:02
6/10 anonim válasza:
elsőnek: javítson ki valaki, ha tévedek, de a diák ig. nem teljes értékű okmány, nem állami hivatal állítja ki. Rendőr szerintem kiröhög vele.
2010. febr. 1. 22:20
7/10 anonim válasza:
TAJ kártyáról nyugodtan csinálj másolatot, tesóm is csak azt hodja magánál, hiszen ott a szám a lényeg, nem a kártya. A személyinél más, mert ha abból újat kapsz, akkor új szám is van. De TAJ számod mindig ugyan az, akkor is, ha új kártyád lesz.
2010. febr. 1. 22:43
8/10 anonim válasza:
Szóval ott mindegy, hogy fénymásolt, mert a szám a lényeg, ha tudod fejből, még azt is elfogadják.
előző
2010. febr. 1. 22:44
9/10 anonim válasza:
"Tilos másolatot készíteni az irataidról."
Ja persze :D mész rögtön életfogytiglnira miatta :D sőt még a vagyonodat is elkobozza az állam a szerzői jogok megsértése miatt :D ..ekkora hülyeséget!
esetleg tilos 'hamisitványt' barkácsolni belőle, s azzak próbálni igazolni magad...
2010. febr. 2. 01:39
10/10 A kérdező kommentje:
Biztos, hogy nem tilos a fényxmásolat, hiszen mikor jelentkeztem a középsuliba oda is a fénymásolatok kellettek. csak az érdekelt hogy elfogadják-e ha azt hordommagammal az eredeti helyett, de ezek szerint nem, csak a TAJ kártyánál.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!