Ha a régi műsoros kazettákat átmásolom, hogy ne a gyári menjen tönkre, ez büntetendő most az új BTK szerint?
Csak saját célra másolnám át, mert nagyon féltem a régi 20-30 kazettákat.
Előre is köszönöm!
Ezért nem csuknak le. :D
Úgy van, volt, hogy másnak nem adhatod oda, nem vetítheted nyilvánosan, nem másolhatod sorozatgyártásban, satöbbi.
Ha csakis házi használatra - értsd magadnak - másolod, és nem terjeszted, nem nagyban csinálod (pl. húszezer példányban) nem kérsz érte pénzt, akkor nem büntetendő cselekmény. Magadnak annyiszor másolod le, ahányszor csak akarod. Megvetted, kifizetted, a tied.
Mit gondolsz, miért találták ki a kazettáról DVD-re, kazettáról CD-re és MP3-ra átmásoló szerkezeteket, és miért árulhatják ezeket szabadon, ha törvénytelen és büntetendő a házi használtra való másolás?
Csak nyugodtan csináld. (Ja, és jogász is vagyok.)
utolsó: köszi a választ! :) Digitalizálni biztos nem fogom egyik szalagot sem, mert ha tehetem minél kevesebb időt töltök idefent az interneten( a könyv jobb barát) és a gép közelében. Az analóg technológia számomra tökéletes és nem fogom egyik analóg termékemet sem lecserélni, már csak a számítógéptől való undorom miatt sem :)
Még egyszer köszönöm a segítséget! 20/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!