Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Igaza volt a biztonsági...

Igaza volt a biztonsági őrnek? Helyesen (előírásszerűen) járt el?

Figyelt kérdés

Ma reggel bementem egy bevásárló központba. Vártam valakit, és leültem az egyik kihelyezett kényelmes fotelba. Hátradőltem, közben zenét hallgattam, és olyan kényelmes volt, hogy lecsuktam a szememet, mert még félig aludtam.

Eltelt x idő, valaki kocogtatja a vállam. A biztonsági őr volt. A párbeszéd meg a következő volt:

-Jó reggelt

(kiveszem a fülest a fülemből)

- Tessék, mit óhajt?

-Ne aludjál(!)

- Nem aludtam csak pihentettem a szememet

-Nem nyitok vitát (undorítóan lekezelően) ne aludjál!

Majd sarkon fordult, és köszönés nélkül ahogy jött, úgy ment is.

Tisztában vagyok vele, hogy nem közalvóhely, de nem hiszem, hogy rajta kívül bárkit zavart volna, hogy ott bóbiskolok. Tábla nem egészen tiltotta, hogy ott tilos aludni, szóval akkor ez most hogy van??

Még azt talán meg értettem volna, ha hajléktalant zavar el , de én azért közel sem vagyok az..

2014. dec. 2. 21:28
1 2
 11/11 anonim válasza:
Az őröket is szabályok kötik.Teljesen jogszerű volt az intézkedése.Szerinted gondolatolvasó,hogy a csukott szemmel való pihenésed az alvás vagy szieszta?Ráadásul te írtad,hogy "ott bóbiskolok".Ilyen célra van otthonod,vagy szálloda.Miért képzeled magad többnek,mint más?Természetesen ha véletlenül "bóbiskodtál el",neked kellett volna elnézést kérni,valószínű az őr is máshogy reagál.Egy biztonsági őr sem tolerálja(jogosan),hogy szabályokat szegnek,és még nekik áll feljebb.(pl:mint te).
2014. dec. 4. 23:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!