Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Igaza volt a biztonsági...

Igaza volt a biztonsági őrnek? Helyesen (előírásszerűen) járt el?

Figyelt kérdés

Ma reggel bementem egy bevásárló központba. Vártam valakit, és leültem az egyik kihelyezett kényelmes fotelba. Hátradőltem, közben zenét hallgattam, és olyan kényelmes volt, hogy lecsuktam a szememet, mert még félig aludtam.

Eltelt x idő, valaki kocogtatja a vállam. A biztonsági őr volt. A párbeszéd meg a következő volt:

-Jó reggelt

(kiveszem a fülest a fülemből)

- Tessék, mit óhajt?

-Ne aludjál(!)

- Nem aludtam csak pihentettem a szememet

-Nem nyitok vitát (undorítóan lekezelően) ne aludjál!

Majd sarkon fordult, és köszönés nélkül ahogy jött, úgy ment is.

Tisztában vagyok vele, hogy nem közalvóhely, de nem hiszem, hogy rajta kívül bárkit zavart volna, hogy ott bóbiskolok. Tábla nem egészen tiltotta, hogy ott tilos aludni, szóval akkor ez most hogy van??

Még azt talán meg értettem volna, ha hajléktalant zavar el , de én azért közel sem vagyok az..

2014. dec. 2. 21:28
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
37%
Nem tudom, mi számára az előírás, így a kérdésre nem lehet válaszolni. Egyébként nem látok kivetnivalót a viselkedésében azon kívül, hogy idegeneket letegez.
2014. dec. 2. 21:43
 2/11 anonim ***** válasza:
57%
Természetesen helyesen és jogszerűen járt el. Ha épp jött volna egy ÁNTSZ ellenőrzés több százezerre cseszik meg a helyet. Akkor is fel lennél háborodva és itt vernéd a nyálad, hogy te szeretnéd kifizetni?
2014. dec. 2. 21:53
 3/11 anonim ***** válasza:
66%

"Még azt talán meg értettem volna, ha hajléktalant zavar el , de én azért közel sem vagyok az.."

Ne kezdjünk már itt módszeresen diszkriminálni, ami az egyik embernek tilos az legyen már a másiknak is! Istennek képzeled magad, hogy neked mindent szabad?

2014. dec. 2. 21:55
 4/11 anonim ***** válasza:
41%
Miért nem otthon alszol? Az ilyesmit egyébként büntetik, mondjuk meg is érdemelted volna.
2014. dec. 2. 21:56
 5/11 A kérdező kommentje:
Nem aludtam csak áhitatba keltett a zene a fülemen, de miért nem szabad lehunyni a szemem az ÁNTSZ szerint ? :O
2014. dec. 2. 22:02
 6/11 anonim ***** válasza:
Az ÁNTSZ csak miattad aggódik hogy ne aludj olyan szar helyen mint például egy bevásárlóközpont.
2014. dec. 2. 22:53
 7/11 anonim ***** válasza:
16%
Hogy lett volna má' igaza!Bunkó volt a b.őr.
2014. dec. 2. 23:08
 8/11 anonim ***** válasza:

Mivel nem kényszerített csak szólt, így igaza volt a vagyonőrnek. Nem tudhatja milyen betegségeket hordozol, vagy mi van a ruhádon (ráadásul elég esős idő van), de nem is az ő dolga eldönteni.

Amúgy ha már vennél valamilyen ÚJ terméket, te is fel lennél háborodva, ha arról kiderülne, hogy használt, piszkos...

2014. dec. 3. 09:35
 9/11 anonim ***** válasza:
Felénk egy pofon is jár mellé
2014. dec. 3. 21:10
 10/11 anonim ***** válasza:
Ez pont azért van, mert ha lehetne aludni a kényelmes fotelokban, akkor esetleg megnőne a csövesek bejárási hajlama. Lehet, hogy te ott nem okoztál kárt senkinek, de nem kivételezhet, mert pont az eredményezheti a szabályozhatatlanságot.
2014. dec. 4. 12:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!