TB tartozásom van, de nem tudom fizetni. Mit lehet ilyenkor tenni?
1) NAV-nál kérelmezni lehet a tartozás mérséklését, vagy részletre történő fizetését, vagy elengedését, méltányossági kérelemmel.
2) önkormányzatnál kérelem, rászorultsági alapon a Tb.-t egy évre megállapítják (egészségügyi szolgáltatási járulék a neve, most 6.810,- Ft, jövőre már 6.930,- Ft-ot terveznek!)
Kérj részletfizetést. Mindig megadják. Sajnos az esetedben nem fogják a tartozásodat eltörölni, mert a
törvény nem tudása nem ment fel. Hivatkozhatnak arra, hogy van interneted, így pontosan tudnod kellett, végül is a neten le van írva. De a részlet fizetést mindig megadják. Azt fizesd rendesen és nem lesz gondod.
Köszönjük ezt is a kormánynak, gondolom legutóbb 15 éve voltál beteg, bevételed nincs, de fizesd mégis, meg ami befolyik összeg, abból a kórházak lótúrót se látnak...
Ja, és persze ilyenkor fizesd ki visszamenőleg, de értesíteni, nem értesítenek rögtön az elején, hogy baj van, majd ha már felgyűlt fél milla, akkor.
Hányinger ez az ország, ahogy van, a sok irodista féreggel együtt.
1. Nem nagyon értem hogy akinek nincs jövedelme attól milyen alapon"várják el"a TB befizetését ugyanis a"semmiből"hogy lehet befizetni?!
2. Valamelyik nap jósorsom úgy hozta hogy a bőrgyógyászatra kellett mennem(mivel fizetem a TB-t emelt fővel mentem az SZTK-ba)és ahogy várom hogy sorra kerüljek látom ám hogy az ajtó melletti falon egy jó nagy hirdetés volt kifüggesztve hogy bőrgyógyászati magánrendelés és mellette az ajtó...
Tehát egymás mellett volt két ajtó és a"betegek"szépen ültek szemben a váróban. Volt aki az"SZTK-s ajtón"ment be(mint jómagam is)és volt aki a"maszek ajtón".
Ez kabaré a javából kérem...!
"Nem nagyon értem hogy akinek nincs jövedelme attól milyen alapon"várják el"a TB befizetését ugyanis a"semmiből"hogy lehet befizetni?!"
Ez egy biztosítás, hogy ne keljen tízezreket.milliókat fizeti, ha beteg leszel vagy megsérülsz. Attól, hogy nincs jövedelmed, még lehet szükséged egészségügyi ellátásra, ami viszont pénzbe kerül. Lakhatást, közüzemi számlákat, étkezést is fizetni kell, amikor nincs munkád.
Időpont ma 13:49
Nézd, ahogy már írták ez egy biztosítás. Attól, hogy nincs munkád, még fizetni kell, ahogy enni és lakni is kell valahogy. Csak megjegyzem külföldön rosszabb a helyzet. 4 évig éltem az Egyesült Államokban legálisan. Na ott voltam tanúja amikor behoztak vagy 4 sérült embert akik autóbalesetet szenvedtek. Hál istenek egyik sem volt életveszélyben, de látni lehetett, hogy az egyiknek a karja volt eltörve, a másiknak vérzett a feje. Az első kérdés amit a recepciós nő hangosan feltett, hogy mindenki hallja:
- Biztosítás van???
- Akinek a karja el volt törve annak nem volt.
A recepciós nő erre flegmán:
- Akkor döntsön de azonnal. Kifizeti a 3600 dolláros kezelési költséget vagy átmegy az államiba?? Ez itt kérem nem a szamaritánus rendelő. Ide biztosítással kell jönni. Ha nincs akkor ne tartsa fel a következő beteget.
Teljesen ledöbbentem. A pasasnak fájdalmai voltak, szemmel láthatóan el volt törve a karja, és kapott 1 percet, hogy eldöntse. Van elég pénze vagy menjen a város másik végébe egy kitudja milyen kórházba??
Most Angliában élek. Be vagyok regisztrálva az orvosnál. Fizetem a tb-t rendesen. Mégis amikor szarrá égett a kezem, leráztak annyival, hogy tegyen rá vizes borogatást... Nem hiába járnak az angolok zöme magánorvoshoz.. Azt viszont meg kell fizetni.
Magyarországon a Tb járulék befizetésével bebiztosítod magad, hogy ha bármi baj érne, akkor fedezze a biztosításod. Ha nincs Tb fizetve akkor vagy nem látnak el, vagy kapod a több százezres számlát.
Csak megjegyzem. 8 évvel ezelőtt 1 napos kórházi ággyal, egy orrsövény műtét 117 ezer forintba került. Amikor elhagytam a kórházat kaptam részletes számlát.
Csak a félreértések elkerülése végett:
- ahol az egy főre eső jövedelem 71.250,- Ft ALATT van
- és nincs másik ingatlan, mint amelyikben lakik:
annak az önkormányzat fizeti a Tb-t. Csak gondoltam szólok, ezt jó tudni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!