Ha egy zsebtolvaj ki akar zsebelni, de én észreveszem és elkapom akkor megüthetem a bokám ha eltöröm a kezét vagy az ujjait?
uhh... igazságtalanság...:/
kb negyed órája láttam egy riportot a tv kettőn, hogy aktívak a zsebtolvajok vagy mi, hogy pulóverrel vagy kabáttal vagy mivel takarta az egyik a másikat, még kizsebelt valakit...:| mondom magamban, ha engem próbálna kizsebelni valaki és eltudnám akkor rögtön kapni tuti összetörném az ujjait...
Igen, ami 8 napon túl gyógyul az súlyos testi sértés, bűncselekmény, muszáj büntetni.
Ami 8 napon belül az könnyű testi sértés, de még akkor is megütheted a bokád, mert a tolvaj ebben az esetben feljelenthet téged. Ha feljelent, akkor is te leszel megbüntetve, annak ellenére, hogy ő zsebelt ki téged.
Ez egy ilyen világ, ha betörnek hozzád nem ölheted meg, és nem bánthatod a betörőt. Ha bántod, a végén még te kerülsz börtönbe. Amerikában bezzeg egyből szétloccsantják az agyát a szomszéd néninek is, ha véletlen rossz lakásba megy be, és nem történik eljárás az ügyben...
Minden bizonnyal az utolsó mondatom miatt lettem leszavazva, mert a többi az jogi tény.
A gond az, hogy az utolsó is :) USA-ban törvényes megölni valakit a saját birtokodon. Itthon nem. Tessék utána nézni, aztán szavazgatni kedves névtelen trollok.
Hát azért nem egészen van ez igy, illetve igy van ha bamba vagy.
Ahogy ő hazudik rólad, úgy te is hazudhatsz róla. Nem lopni akart, hanem kirabolni, mikor észrevettem a lopást nekemesett, megütött, a dulakodásban eltört a keze, hát igy járt. Senki nem fog felelőségre vonni ezért, nem is tud és nem is akar.
Ez teljesen baromság, amit írtak eddig. Ha úgy okozol sérülést, hogy közben veszélyben van személy vagy vagyon, akkor valószínűleg megúszod. Viszont, ha már nincs (bosszúból), akkor téged is. Bármi is történik a zsebtolvajt nem mentesíti a felelősségre vonás alól.
Amerikás példa is baromság, így bárkit meg lehetne ölni, ha csak áthívjuk.
Amúgy minden eset egyedi, nem lehet előre megmondani mi lehet, mindenképp indul az összes ilyen (bejelentett) ügyben eljárás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!