Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Melyik perben van nagyobb...

Melyik perben van nagyobb esélyem arra hogy elbírálják a bizonyítékomat? Perújítási eljárásban vagy új perindításával?

Figyelt kérdés
A kárigényeimet a bíróságok már jogerősen elutasították ami három hónap már eltelt. Találtam új el nem bírált bizonyítékokra káraim bizonyításaira. Nem tudom eldönteni melyik formát válasszam.Mert ha perújításban a hivatkozott új bizonyítékok okát ha a bíróság nem fogadja el, elutasítja a perújítást és ez esetben már nem orvosolható. Viszont ha új perben élnék a megtalált új bizonyítékokkal azt nem utasítaná el a bíróság? Gondolom a bíróság perújításomat nem rendelné el ha azt az indokomat adnám hogy most került elő és most szereztem tudomást az új bizonyítékokról. Mi a tanácsotok a fentiekre? Köszönöm szépen:
2014. nov. 22. 15:23
 1/1 anonim ***** válasza:
Csak a perújítás az előrhető lehetőséged. Ha ugyazon jogcímen indítasz még egy pert, akkor a bíróság azt a kerestlevél kibocsátása nélkül el fogja utasítani, mert ún.: "ítélt dologról" van szó, vagyis ugyanazon jogalap miatt indítasz pert, mint amit a bíróság már egyszer elbírált.
2014. nov. 22. 16:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!