Hazudik-e az a bíró, aki azt állítja, hogy ma Magyarországon kötelező személyi igazolvánnyal rendelkezni?
Tegnap a Budai Központi Kerületi Bíróságon egy egyébként pitiáner szabálysértési ügyben indíott eljárást tárgyalva, a tárgyalás közben, annak végén a biró(egy nő)kihangsúlyozta, hogy Ő milyen nagyvonalú akkor, ha engem nem büntet meg személyi igazolvány hiánya miatt, mivel annak birtoklása minden magyar állampolgárnak kötelessége.
Én elolvastam a törvényt.Szerintem aznem ezt mondja.
JOGÁSZOK,JOGHALLGATÓK VÉLEMÉNYÉT, VÁLASZÁT KÉREM a témában.
Egyetemen hogy tanítják?
köszi a válaszokat.
pont ezért kérdeztem: az első két hozzászólásból is látszik, teljes a képzavar az emberrek fejében ezzel kapcsolatban.
Nem hazudik. 14. életév betöltése után a parasztnak kötelező személyi igazolvánnyal rendelkeznie.
Ezen rendelkezés viszont nem tévesztendő azzal, hogy jogosítvánnyal, vagy útlevéllel is igazolhatja magát. Ezek megléte viszont már valóban nem kötelező.
Az értetlenebbek kedvéért: Attól hogy tudja személyazonosságát egyéb okirattal igazolni, személyi igazolvány birtoklására vonatkozó kötelezettség alól még nem mentesül!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!