Hogyan tudnák megszüntetni egy szolgáltatást, ami nem az én nevemen van?
Mármint a helyzet az, hogy nagyapám beteg lett, nem lakik otthon, ő nem tudja kiköttetni a TV-jét sem, mert már sajnos nem beszámítható.
Így hogyan tudnánk lemondani az előfizetéseit?
Meghatalmazással el tudod intézni. Kb annyi szöveg kell, hogy "Alulírott XY meghatalmazom WZ-t, hogy a ... szolgáltatónál ... ügyben eljárjon.". A meghatalmazásra kellenek a nevek, aláírások, valamilyen okirat száma (pl személyi igazolvány), valamint két tanú (lehet családtag is). Google-n találsz meghatalmazás mintát, de valószinűleg nyomtatvány boltban is kapsz.
Tipp: nem szabályos (sőt törvényellenes), de nyilván aláírod helyette, ha annyira nem beszámítható már. De azért valamennyire hasonlítson az aláírás. Viszont mivel úgysem fogja senki megtámadni a meghatalmazást (illetve a szolgáltatás kikötését), így nem nagyon fog érdekelni senkit.
Orvostól ne kérj ilyen igazolást, mert cselekvőképtelenné csak a bíróság nyilváníthatja az embert! Erre egy orvosi igazolás nem elég.
Tehát vagy adjon a nagypapa meghatalmazást, vagy - ha erre nem képes - szerintem a gyámhatóság eseti jelleggel pótolhatja a nyilatkozatát, mindaddig, amíg bíróság meg nem állapítja a cselekvőképtelenséget.
Azt mondták az orvosok kb még fél évet adnak neki, hétről hétre rosszabb az állapota, ezt én is látom.
Mindegy, akkor addig megoldjuk valahogy. Csak neki is drága a gyógyszer, meg itthon még ezeket is fizetni.
De már annyira rossz állapotban van, hogy meghatalmazást sem tud írni?
Akkor viszont a gyámhatóság játszik, amit az előbb írtam.
2:26. § (1) Azonnali intézkedést igénylő esetben a gyámhatóság ideiglenes gondnokot rendelhet annak a nagykorúnak, akinek a cselekvőképességét érintő gondnokság alá helyezése látszik indokoltnak, és személyének vagy vagyonának védelme zárlat elrendelésével vagy más módon nem lehetséges. Az ideiglenes gondnokot kirendelő határozat ellen nincs helye fellebbezésnek.
Bemegyek és kész, ennyi kapott is gondnokot?
Enni nem tud egyedül, nem hogy aláírni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!