Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Joga van egy biztosítási...

Joga van egy biztosítási cégnek elkérni a jogosítványom másolatát? Visszaélhetnek vele?

Figyelt kérdés
Au pairnek mennék ki Írországba. Voltam már au pair, de akkor még nem volt jogsim. Most viszont már van, és egy olyan családhoz mennék, akiknél kéne rendszeresen vezetnem. Skype-oltam többször is a családdal, láttam az arcukat, még a gyerekek is ott voltak. Beszéltem a korábbi au pairjükel is, igaz, csak e-mailben. Reális fizetés, rendes au pair követelmények, meg minden, szóval teljesen hihetőnek tűnik. Eldöntöttem, hogy kimegyek hozzájuk, meg is írtam nekik, ezután e-mailben megadtak minden elérhetőséget, cím, telefonszám stb. És megírták, hogy szkenneljem be a jogsimat, mert kell nekik a biztosításhoz. Ez normális, vagy át akarnak verni?
2014. nov. 20. 16:18
 1/3 anonim ***** válasza:

Itthon is kell a jogsi a biztosítónak, csak itthon a kocsira kötöd a biztosítást.

Én úgy tudom az angolszász államokban nem az autóra kell kötni a biztosítást, hanem a "sofőrre" - tehát ha egy családnak van egy autója de 2-en vezetik akkor mindkettejük nevére kell, hogy legyen érvényes biztosítás. Logikusnak hangzik, hogyha neked is vezetni kell az autót akkor téged is be kell jelenteniük a biztosítójukhoz.

2014. nov. 20. 16:34
 2/3 anonim ***** válasza:

Igen, hiszen nekik meg kell vizsgálni, h olyan személynek állják a biztosítását, aki rendelkezik engedéllyel.

Te kötnél olyan személlyel, aki autóba se ült még?

2014. nov. 20. 17:13
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, akkor megnyugodtam :) Én nem értek ehhez, mert nincs saját kocsim, se a szüleimnek. Csak azért lett jogsim, mert a család rábeszélt azzal, hogy majd előnyös lesz álláskereséshez.
2014. nov. 20. 17:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!