Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Kell vinni személyigazolványt...

Kell vinni személyigazolványt magammal ha csak úgy biciklizgetek a környéken?

Figyelt kérdés
Településen belül és kívül is, betonúton. Szoktam vinni magammal mindig, de tényleg kell?
2014. nov. 16. 00:04
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Igen.
2014. nov. 16. 00:17
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Elvileg mindig nálad kell hogy legyen. Ha elszaladsz a szomszéd utcába kenyérért, akkor is.
2014. nov. 16. 00:20
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Elvileg valóban kéne, mert igazolás céljából bevihenek az örsre, ár ma már van számítógép, telefon, diszpécser... De praktikus dögcédulát is a nyakadban hordhatsz für alle felle.
2014. nov. 16. 01:16
 4/9 anonim ***** válasza:
92%
De ha belegondolsz, a személyi igazolvány elég relatív egy okmány, hiszen úgy kérhetsz újat, hogy vagy van egy másik hivatalos okmányod (útlevél, jogosítvány stb), vagy ha nincs, mert elégett a házzal együtt, besétálsz és szülő és születési év bemondásra kérsz egy anyakönyvi kivonatot... aztán arra kapsz egy személyit.
2014. nov. 16. 01:21
 5/9 anonim ***** válasza:
31%
Hát én nagyon sokszor nem hordom, még messzebbre sem. Annyi történhet ilyenkor, hogy ha elgázolnak nem tudnak beazonosítani vagy ha igazoltatnának, bevisznek az örsre és érted kell menni a szüleidnek, hogy igazoljanak.
2014. nov. 16. 06:56
 6/9 anonim ***** válasza:
Akkor is ha gyalogolgatsz.
2014. nov. 16. 07:18
 7/9 BlackSword ***** válasza:
Igen, személyit és lakcímigazolót... Mellesleg nem nagy kunszt hogy nálad legyen mindig...
2014. nov. 16. 08:08
 8/9 anonim ***** válasza:
Nekem az tetszett nagyon, 1992-ben, amikor bevezették a TAJ kártyát, nem akartak felvenni a sűrgőségin, mert a fejemet az ablak betörte a melóhelyen és nem volt nálam a vacak TAJ kártya... Hiába nem is kellett volna és most sem kell sűrgősségi ellátás esetén. Node nem ez volt a kérdés.
2014. nov. 16. 11:42
 9/9 anonim ***** válasza:
Nálam az utóbbi időben csak egyszer nem volt, hát nem pont akkor igazoltattak? :) Csak a közeli kisboltba mentem gyalog, 30-40 méterre a házunktól megállított két rendőr. Kérték a személyit, de nem volt nálam. Mondtam, hogy itt lakom, bemegyek érte. Azt mondták, nem kell, anélkül is tudnak azonosítani a náluk lévő mobil eszközzel. Így is volt, egy kis kérdezz-felelek és pötyögés után további kellemes estét kívántak, és elköszöntek.
2014. nov. 16. 17:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!