Mi is a baj a tényleges életfogytiglannal?
Ha az én gyerekemnek valaki elvágná a torkát csupán szórakozásból vagy anyagi haszonszerzésből vagy erőszakoskodásból, annak simán elvágnám én is a torkát, hiszen nemcsak a gyerekét, de az egészséges társadalom jövőjét is megpecsételte, ráadásul az én adómból is tartom tovább, míg nekem csak a fájdalom maradt. Na ne má'!
Szemet szemért. Halál rá.
Az ember semmiben sem különbözik az állattól, ugyanolyan ösztönlény, csupán beszélünk, de mint tudjuk, a beszéd a legnagyobb fegyverek egyike és egyes emberek kezében (politikusok, jogászok, ügyvédek, végrehajtók, államigazgatás, stb.) pedig elég kacifántosan el is szokott sülni, mi meg csak pislogunk ki a fejünkből és nem értjük a józan paraszti eszünkkel, hogy lehetséges az igazság tiprása, talmi szavak ellenében.
Olyan mértékben kegyetlen, hogy bőven kimeríti az emberkínzás fogalmát. A kínzás elvben tilos.
Másik baj, hogy embertelenül sokba kerül. Sok életet lehetne megmenteni egy elítélt fogvatartásának költségeiből
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!