Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Egy város központjában szabad...

Egy város központjában szabad csak úgy fényképezni?

Figyelt kérdés
Épületeket, tereket, parkokat, szép utakat, ilyesmikre gondolok. Van bármi tiltás ezzel kapcsolatban?
2014. okt. 30. 18:05
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen szabad.
2014. okt. 30. 18:13
 2/6 anonim ***** válasza:
90%

Persze, hogy szabad.

Miért ne szabadna?

2014. okt. 30. 18:15
 3/6 anonim ***** válasza:
90%
Szabad, persze, közterületen mindig szabad. Ha embereket is fotózol, elvileg előbb engedélyt kellene kérned tőlük, de ez tömegben egyrészt nonszensz, másrészt ha csak magadnak fotózgatsz, úgysem köt bele senki.
2014. okt. 30. 18:18
 4/6 anonim ***** válasza:
90%
persze
2014. okt. 30. 18:18
 5/6 anonim ***** válasza:
90%
Szabad, bár engem egyszer elzavartak a biztonsági őrök, amikor a Késmárk utcai Raiffeisen bank székházat akartam az utcáról körbefotózni saját és iskolai célre - mint építészeti érdekességet.
2014. okt. 31. 11:58
 6/6 anonim ***** válasza:
90%
Illetve egyszer amikor a környékem régi házait, villáit fotóztam, 5-ből 3 tulaj megkérdezte hogy miért teszem. Akkoriban merült fel az ingatlanadó tervezete és szerintem ettől paráztak. Amikor elmondtam mi járatban vagyok, még talán büszkék is voltak, hogy érdekes a házuk. Egyébként azóta a googlin keresztül az nem nézi meg aki nem akarja.
2014. okt. 31. 12:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!