Van-e valami törvény arra, hogy vegyi gyár milyen közel lehet egy lakótelephez, vagy városhoz?
Figyelt kérdés
Az lenne a kérdésem, hogy van-e arra valamiféle törvény, hogy egy vegyi gyár Magyarországon milyen közel/messze lehet a lakótelepektől hivatalosan? Gondolok itt km-erekre!
Vagy van egy bizonyos távolság, amin belül nem lehetne város,falu,lakótelepek?
2014. szept. 6. 17:29
1/3 anonim válasza:
A paksi atomerőmű Pakson van. A kérdéshez több hozzáfűznivalóm nincs.
2/3 A kérdező kommentje:
Nem atomerőmű volt a kérdés, hanem VEGYI GYÁR, és a Kazincbarcikai Borsodchemre gondoltam...
Hallottam, hogy elvileg nem is lehetne itt ilyen közel ilyen gyár, csak nem tudom, hogy ez valóban igaz-e, mert itt 1-2 km-en belül is lakóházak vannak!
2014. szept. 6. 21:18
3/3 anonim válasza:
hivatalosan nem szabadna közel lenni a lakótelepnek a vegyi gyárakhoz. Attól is függ milyen az adott gyár,mennyire veszélyes,mennyi káros anyag jön/jöhet ki,ennek függvényében változó. Folyó mentén a folyásiránynak megfelelően kell lenni a gyárnak tehát ha a tisztitott anyagokat beleöntik a vízbe,a lakosság nem juthat hozzá,amennyiben be vannak tartva baleset és munkavédelmi,egésszégügyi előírások,az adott helyen nem okozhat problémát az üzem,nyilván figyelembe vették a kialakításkor,ha súlyos,annyira káros hatása lenne,nem létesítették volna a lakótelephez olyan közel. Ezeket szigorúan ellenőrzik és betartatják a működtetőkkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!