Megváltozott munkaképességű úgy lehetnék, ha elindítanám a leszázalékolást?
Több, mint 1 éve vagyok munkanélküli, van többféle betegségem (nem részletezném), ami miatt beleférnék a megváltozott munkaképességű kategóriába. Talán akkor könnyebben kapnék állást, többen tanácsolták már. Ez egyet jelent azzal, hogy leszázalékolnának? Indítsam el a leszázalékolási folyamatot? Nem a pénz meg a % érdekel, ha nem is állapítanak meg semmilyen járadékot érte, nekem elég lenne, ha megkapnám a "megváltozott munkaképességű" minősítést, hátha úgy hamarabb jutnék munkához.
De nem tudom, mit kell ehhez tennem...?
1. lépés - elmész a háziorvosodhoz
Itt úgynevezett "négyoldalas" igazolást kérsz KOMPLEX MINŐSÍTÉS elvégzéséhez
2. lépés
A kormányhivatal rehabilitációs szakigazgatási szervéhez el kell menni, és kérelmet kitölteni komplex felülvizsgálat elvégzéséhez.
[link] alul, igénybejelentés, de az RSZSZ-nél is adnak.
3. lépés - elküldenek orvosi, szociális és foglalkoztatási felülvizsgálatra (egy esemény, de három szakember).
4. lépés - kézhez kapsz két papírt, egy hatósági bizonyítványt és egy szakhatósági állásfoglalást. Ha egészségi állapotod 60%-os mértékű, vagy annál kisebb, megváltozott munkaképességű leszel, és a kedvezményeke (rehabilitációs hozzájárulás, rehabilitációs kártya, akkreditált foglalkoztató etc.) mind igénybe veheted, esetleg ellátást is kapsz (rokkantsági vagy rehabilitációs ellátás), illetve ha pénzt kapsz, még lesznek egyéb hercehurcák, pl. foglalkozási rehabilitáció.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!