Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Egy segédmotoros kerékpárt...

Egy segédmotoros kerékpárt elvihet a végrehajtó?

Figyelt kérdés
segédmotorról van szó, tehát nincs törzsönyve, forgalmija, rendszáma. van rajta egy kötelező biztosítás, amit akár a szomszéd Marika néni is köthet. Elviheti így? ugyanis az én robogóm biztosítása apám nevén van, mert úgy volt olcsóbb. de most valami tartozása miatt jönni akarnak a behajtók, elvihetik a robogómat??
2014. okt. 25. 22:15
 1/10 anonim ***** válasza:
Nem. Az a tiéd, azt is mondjátok majd a vh-nak, hogy a tiéd, szóval mehet a búsba.
2014. okt. 25. 22:57
 2/10 lexipadre válasza:

Akkor is van adás-vételije nem?

Ha a neveden van,és Fater tartozik szerintem nem vihetik el.

2014. okt. 25. 22:58
 3/10 A kérdező kommentje:
adás vételi is fater nevén van, mert 16 voltam, mikor kaptam a gépet. de az én pénzemből vettük és az enyém...
2014. okt. 25. 23:03
 4/10 anonim ***** válasza:

Nyugodj meg, nem fogja elvinni!

Inkább elgurul vele.

2014. okt. 25. 23:14
 5/10 lexipadre válasza:

16 évesen akár helikoptered is lehet.

Nyugodtan a neveden lehetett volna.

Az hogy a Te pénzedből volt,-már ne haragudj meg-a kutyát sem érdekli.

Én a helyedbe elvinném valahova ahol senki nem találja meg,vagy eladnám gyorsan.

2014. okt. 25. 23:24
 6/10 A kérdező kommentje:
Nincs itthon a gép azóta. Biztonságba helyeztem egy barátomnál :D de azért ez gáz. De amúgy ez bekerült valami nyilvántartásba, hogy adásvételi szerint kié a gép?
2014. okt. 25. 23:56
 7/10 anonim ***** válasza:
Nem került be sehová. Ne is hozd szóba.
2014. okt. 26. 00:11
 8/10 A kérdező kommentje:
semmiképp! Ám ha kijönnek a lakásba, akkor pl a bútorokra meg lehet azt mondani, hogy az enyémek, nem apumé,így azokat sem vihetik el, nem?
2014. okt. 26. 00:21
 9/10 anonim ***** válasza:

Ennyire hülyék ne legyetek már! Szerinted a végrehajtó beveszi azt, ha minden dologra ráfogod, hogy az nem az adósé?

Csak azt nem foglalhatja le, ami bizonyítható, hogy másé!

2014. okt. 26. 06:34
 10/10 anonim ***** válasza:

A végrehajtó csak akkor fog lefoglalni ingóságot, ha máshogy nem tudja a tartozást érvényesíteni.

Le tudja tiltani apukád fizetéséből például.

Az ingóságok közül azt nem fogja tudni lefoglalni, amiről hitelt érdemlően tudod bizonyítani, hogy a tiéd és nem az adósé. (számla, adásvételi, egyéb dokumentum)

Ha a robogód nincs ott, akkor azt nem fogja tudni lefoglalni, nyugi. De a számítógépet, tv-t egyebet elviheti...

2014. okt. 26. 10:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!