Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi a véleményed az Artisjus...

Mi a véleményed az Artisjus parazita tevékenységéről?

Figyelt kérdés

kapcsolódó anyagok:

[link]

[link]

* Automatikusan eltávolított tartalom.
2010. jan. 25. 12:10
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
40%
Kell a zsidóknak a pénz :D
2010. febr. 2. 13:25
 12/16 anonim ***** válasza:
62%

Az alapötlet, hogy legyen valami Artisjus-féleség: nem rossz ötlet. Ezzel ugyanis legalizálni lehet a magáncélú másolást az alkotók kártalanításával. Viszont az Artisjus elég bunkó módon viselkedik.

Az meg, hogy ilyen székháza van, nem kicsit nevetséges. A jogdíjak mértékéből ítélve kb. a bevételük 90%-át erre költhették.

Imádom, amikor a "szerzői jogvédők" habzó szájjal nevezik "tolvajnak" azt, aki ír magának egy cd-t. Az Artisjus akkor micsoda?

2010. febr. 3. 07:21
 13/16 anonim ***** válasza:
És ha én veszek 1000 db CD-t amire egy gyárban működő teszter mérési adatait akarom kiírni, akkor visszakérhetem azt a jópárezer Ft-ot, amit kifizettem a cuki kis hologrammos matricáért? Mert ha nem az aztán elég nagy köcsögség... szerintem.
2010. okt. 17. 10:05
 14/16 anonim ***** válasza:
Saját szerzeményem után is fizetnem kellett. Nevetséges.
2010. dec. 15. 21:05
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Elméletileg szép és jó lenne, gyakorlatilag olyan, mintha egy maffia-szervezet.

Semmit sem ér a működésük, ráadásul, csak erősítik a külföldről behozandó adattárolókat, pl. Szlovákiából (bár ott, ahogy hallom, a Net drágább, mint M.o.-n, ezért lehetne Komáromban kávéházat működtetni :) ).

2011. jan. 11. 15:27
 16/16 anonim válasza:

"A magyar bírói gyakorlat szerint, ha zenelejátszásra alkalmas készülék van a vendéglátó helyünkön, kötelesek vagyunk jogdíjat fizetni, ha használjuk, ha nem."

„Egyébként ez a szabály az egész nemzetközi szerzői jogi rendszerre igaz.“

„Magyarország nem ismeri el az ártatlanság védelmét“

Az Artisjus módszerei kizárólag pénz beállítottságúak. Nem vesznek figyelembe semmiféle más esetleges lehetőséget, melyek az aprólékosan kidolgozott érveiket cáfolhatná. Ezek az érvek meg is jelennek a sajtóban, sőt ügyvédek s ha igaz amit állítanak akkor egyes bírók is alkalmazzák.

2016. nov. 2. 14:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!