Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit tegyek ha nem jogos...

Mit tegyek ha nem jogos követelést akar a T-Com behajtani rajtam?

Figyelt kérdés

A történet:

2009 júniusban felhivtam a Matáv 1212-t, és közöltem hogy nem kérem tovább a havi 5500 forintos ISDN telefon szolgáltatást. A telefonos hölgy mondta hogy nincs hüségszerzödésem ezért felmondhatom a telefont, de erröl irjak egy pár sort a Matávnak.

Ahogy a szerzödésemben is szerepelt - a szolgáltatást csak írásban lehet felmondani - ezért ajánlott levélben elküldtem nekik az írásbeli felmondást, benne minden létezö adatommal (ügyfélszám, hívószám, lakcím, szolgáltatás tipusa, lábméret, stb.), sk aláírva, dátumozva.

A telefonom 3 nap múlva süket is lett, gondoltam ezzel minden rendben van.

Két hét múlva kaptam egy normál levelet (nem ajánlott, nem tértivevényes), hogy csak akkor fogadják el a felmondásomat ha az általuk küldött formanyomtatványon adom meg azokat az adatokat amit a levelemben is leirtam. Ezt komolytalannak találtam és nem küldtem vissza.

Augusztusban újra jött a csekk a süket telefonra, amit nem fizettünk be, de visszaküldtük és mobil telefonról reklamáltunk. Elismerték a tévedést.

Októberben újabb csekket kaptunk, ekkor már az elözö elmaradást is követelték. Személyesen mentünk reklamálni egy Matáv pontba, ahol kideritették, hogy a formanyomtatvány hiánya okozta a tévedést. Ez októberben ki lett töltve és végül megkapta a Matáv.

Október végén jött egy levél amiben megköszönték, hogy az ügyfelük voltam.

Novemberben újabb felszólítás jött, hogy három havi elmaradásom van, fizessem be. Személyesen reklamáltunk a Matáv pontban újra ahol felvették a reklamációt.

Januárban felszólítás érkezett, hogy kivizsgálták a reklamációnkat és szerintük nem jogos a kérésünk, mert csak októberben küldtük el nekik a (szerzödésben nem szereplö) formanyomtatványt (a június óta süket telefonra), ezért köteles vagyok kifizetni 3 havi dijat.

Majd egy behajtó társaság is irt, hogy ök jogosak behajtani a pénzt a saját jutalékukkal, és ha nem vagyok hajlandó fizetni a hó végéig akkor bíróságra adják az ügyet.

Aki tud segíteni adjon tanácsot, hogy kihez fordulhatok a panaszommal? Fogyasztóvédelemhez? Bírósághoz?

Most külföldön dolgozom, Mo-n megszünt a munkahelyem. A telefon a szüleimnél volt, ahova még be vagyok jelentve, de már nem ott lakom. Juttatásom nincs, csak egy kamatozó bankszámlám megspórolt pénzzel. Van egy fél ház a nevemen, amiben a 80 éves Nagyanyám él. Mit tudnak tenni ellenem ha nem fizetek?

Üdv,

L. Tamás

2010. jan. 23. 22:42
 1/9 anonim ***** válasza:

Ki fogod fizetni, ennyi. Azzal jársz legjobban. Ne akard, hogy bíróságra jusson az ügy.

Egyébként mi az a hülyeség, hogy Te komolytalannak találod a formanyomtatványt? Nem te döntöd el, hogy mire van szükség egy előfizetés lemondásához. Főleg ebben a mai világban, hogy még a wcre se mehetsz ki anélkül, hogy írásban nem nyilatkoznál. Gondolom hivatalosan Ők nem fogadhatják el azt, hogy te csak úgy egy kis cetlire leírod az adataidat... Akkor kellett volna észnél lenni!

2010. jan. 23. 22:55
 2/9 anonim ***** válasza:
Nem olvasom végig, volt olyan amikor elszámláztak valamit nekünk. Be kell menni és határozottan lecsapni az asztalra és akkor meg lehet velük beszélni.
2010. jan. 23. 23:08
 3/9 anonim ***** válasza:

De olvasd végig mert így nincs értelme annak, amit mondtál.

Szerintem jobb lenne, ha fizetnél. Azt be tudják bizonyítani, hogy mikor ment el a formanyomtatvány a szerződés felbontásáról, de te azt nem, hogy a telefonod süket volt, nem is kéne fizetned amúgy sem.

2010. jan. 23. 23:21
 4/9 anonim ***** válasza:
Ha te annak idején komolytalannak tartottad a formanyomtatvány kitöltését, és azt nem küldted el, akkor nem neked van igazad.Szinte mindenhol formanyomtatvánnyal intézendő a fölmondás, ugyanúgy mint ahogy belépéskor is formanyomtatványt kell kitölteni.Ki kell fizetni, mivel a fölmondás a formanyomtatványhoz van kötve, azt viszont nem vetted komolyan, nem küldted el, tehát addig a fölmondás nem történt meg, csak a telefon kikapcsolása történt kérésedre, a szerződés viszont nem lett fölbontva.A Matáv ill. T-Com követelése jogos.
2010. jan. 23. 23:21
 5/9 anonim ***** válasza:
Egyébként ha nem fizetsz, mivel talán ez is komolytalannak tűnik neked, akkor előbb utóbb egy behajtócég fog kellemetlen kérdésekkel és követelésekkel megjelenni a 80 éves mamánál, remélem azt majd már komolyabban veszed.Remélem nem akarod kitenni az idős nénit ilyesminek, csak azért mert annak idején lusta voltál egy nyomtatványt kitölteni, később pedig újból csak próbálod magad kivonni a felelősség alól.
2010. jan. 23. 23:26
 6/9 anonim ***** válasza:

"csak akkor fogadják el a felmondásomat ha az általuk küldött formanyomtatványon adom meg azokat az adatokat amit a levelemben is leirtam. Ezt komolytalannak találtam és nem küldtem vissza."

Nem tudom mit csodálkozol. Így jártál, legközelebb okosabb leszel.

2010. jan. 24. 00:43
 7/9 A kérdező kommentje:

Azért tartottam komolytalannak a levelüket, mert azzal kezdték hogy "a rendes felmondáshoz a következö adatok kellenek:...(felsorolás)" Természetesen minden adat benne volt a levelemben amit újra kértek. Ha igy kezdték volna: "a felmondás csak akkor érvényes ha Ön azt a mellékelt formanyomtatványon adja meg..." az másként hangzik.

Én akkor sem tartom jogosnak a nem létezö szolgáltatásért leszámlázott havidijakat. Ez a baj, hogy mindenki megijed és fizet..

2010. jan. 24. 10:49
 8/9 Hintalow ***** válasza:

Nekik ezen a formanyomtatványon kell a felmondás, mert így tudják elfogadni, és ha késöbb esetlegesen szükséges, akkor bizonyítani is, hogy a szerződés felmondása HIVATALOSAN megtörtént.

Te ugyan elküldted a szükséges adatoakt, de azok nem a nyomtatványon szerepeltek. Mit tehettek volna? Másolják át az adatokat ők? Ha ilyet tennének, AZONNAL perelné őket minden érintett, adatokkal való visszaélés, hamisítás miatt, és meg is nyernék. A szolgáltató tudja ezt, ezért miután te az írásos kérvényt nem náluk töltötted ki, (ahol egyből a nyomtatványt adták volna), hanem levélként küldted el saját írással, ezért megküldték a nyomtatványt is. A szolgáltatást pedig nem szüntették meg, mert nem volt a birtokukban az erre jogosító hivatalos papír.

2010. jan. 24. 15:55
 9/9 A kérdező kommentje:

Átolvastam újra az Általános szerződési Feltételeket (2009.11.01-töl érvényes), amiben csak annyit irnak, hogy a felmondást írásban kell benyújtani az ügyfélszolgálatra.

Továbbra sem értem, hogy ha a felmondáshoz formanyomtatvány kell, akkor miért szűnt meg a telefonszolgáltatás azonnal? A kikapcsoláshoz nem kell formanyomtatvány?

Hasonló panasszal ide lehet fordulni:

[link]

2010. jan. 24. 17:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!