Kell-e a helyi önkormányzatoknak éves szinten a költségvetésről nyilvános beszámolót közzé tennie?
Figyelt kérdés
Mi falunkban ilyen nincs, kis királyság működik és amikor szóvá tettem, hogy akkor mutassanak nekem egy éves pénzügyi elszámolót akkor el lettem küldve, hogy ahhoz a falu lakosainak semmi köze.... Nem szeretném ennyiben hagyni, de nem találok semmi konkrét törvényt rendeletet ahol meg volna fogalmazva. Kérem aki tudjon segítsen, hogy merre keresgéljek. Köszönöm!2014. okt. 6. 18:00
1/2 A kérdező kommentje:
Senki nem tud benne segíteni? :(
2014. okt. 8. 12:05
2/2 anonim válasza:
Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény az önkormányzatnak minden évben rendelet formájában ki kell bocsátani a költségvetési zárszámadást. Ez tartalmazza véleményem szerint azokat a nyilvános adatokat, amelyekre neked szükséged lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!