Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Külföldön is van 3 műszak?

Külföldön is van 3 műszak?

Figyelt kérdés

Úgy hallottam, hogy nyugaton betiltották.

Azt is hallottam, hogy a 6 órai kezdés se jellemző. Nálunk ezek miért?

2014. szept. 22. 13:32
1 2
 1/13 Napfonat ***** válasza:
35%
Azért mert Magyarország a nyugati hatalmak gyarmata, a magyarok pedig rabszolgák. Ez az igazság.
2014. szept. 22. 13:36
 2/13 A kérdező kommentje:

Jó, most légyszíves ne propaganda dumákkal gyertek, hanem tényleg, mi a helyzet nyugaton ezekkel kapcsolatban, és mi lehet a reális indok.

Azután majd jöhet a fröcsögés :) Előtte tisztázzuk.

2014. szept. 22. 13:39
 3/13 anonim ***** válasza:
Persze hogy van. A gyáraknál sok helyen nem áll le a termelés, mindig meló van. Nem is tudom, honnan származik az információd, de ökörség. A gyári munkás, pék, iroda takarító itt is még bőven 6 óra előtt is elmegy dolgozni. A kukások is pl. éjjel 3 órakor kezdenek, hogy a főutvonalakon reggel 8-ra, csúcsidő kezdetére végezzenek.
2014. szept. 22. 13:43
 4/13 A kérdező kommentje:

Jó, én most nem ilyen kukásokra gondoltam, meg olyanokra akiknek követelmény, hogy elkészüljenek akkora, hanem sima alkatrészgyárak pl, ahol szerintem egyáltalán nem kötelező 6kor kezdeni.... Sok helyről ezért nem lehet bemenni, mert nincs busz olyan korán, meg ha lenne is, milyen brutál hamar kell kelni.

3 műszakot meg azt hiszem pont valamelyik nagy autógyárnál hallottam, hogy németben pl betiltották a szakszervezetek. Ezért kérdezem.

2014. szept. 22. 13:48
 5/13 anonim ***** válasza:

Már, hogyne lenne.

A gyáraknál van.

Sőt, külföldön is 12 óráznak a vasútnál a forgalmi dolgozók, az egészségügyben is jellemző.

2014. szept. 22. 13:49
 6/13 anonim ***** válasza:
Gyáraknál jellemző a 3 műszak, igen. Aztán a vendéglátásban a takarítók, reggeliztető személyzet is korán kel. Nálunk a reggelizetők 5-kor kezdenek, hogy 6:30-ra, a reggeli kezdésére már kész legyen minden a büfén, meg legyenek tálalva, stb, stb. Nehogy azt hidd, hogy külföldön mindenki 10-re jár dolgozni, mert akkor még sokat kell tanulnod az életről.
2014. szept. 22. 13:55
 7/13 A kérdező kommentje:

Írtam, ezek a helyek, mint az orvosok pékek meg hasonlók tiszták.

Mi a helyzet a 6 órás kezdéssel? Csak mi erőltetjük? Nyugaton 8-9 a megszokott.

2014. szept. 22. 13:55
 8/13 anonim ***** válasza:

"Mi a helyzet a 6 órás kezdéssel? Csak mi erőltetjük? Nyugaton 8-9 a megszokott."

Most mit nem értesz? Egy irodista 8-9-10 óra körül kezd, Magyarországon és külföldön is. Egy betanított munkás, gyári munkás, stb akkor kezd mikor mondják. De nincs olyan hogy be lenne ez tiltva. Aki Magyarországon korán kezd, az külföldön is. Egyes munkakörök sajátsága a korán kelés. Nem fogod fel? Nem magyar találmány ez!

2014. szept. 22. 14:06
 9/13 A kérdező kommentje:
Mond meg nekem mi a sajátosság egy 1 műszakos alkatrészgyárban, hogy 6 órakor kelljen kezdeni. Mi akadályozza meg őket, hogy 7-8kor kezdjen? Nincs betegük, mint az orvosoknak, nincs olyan fix helyzet, mint a pékeknél.... Kiemelem: Nem több műszakos gyárról beszélek, jelen esetben.
2014. szept. 22. 14:08
 10/13 Napfonat ***** válasza:

Rövid ideig dolgoztam egy 100%-ig biotermékeket gyártó cég ultramodern, fullautomatizált raktárában.

2 műszak létezett!

Mivel a reggeli és ebédszünetet, valamint a vacsoraszünetet nem számolják bele a munkaidőbe, ezért a műszakok a következőképpen alakultak: 7-15 óráig, ill. 14-22 óráig. A műszakok között volt 1 óra átfedés. Tehát, napi 7 minkaórát dolgoztam! Németországban a hivatalos heti munkaóraszám 37,5-38,5 óra között mozog!

A város összes többi üzemében, raktárában hasonlóan alakult a munkaidő. 7-nél elébb sehol sem kezdtek. A város építkezésein, a baustelléken pedig 8-kor kezdtek mindenhol!

2014. szept. 22. 14:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!