Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Van olyan, hogy a bíróság...

Van olyan, hogy a bíróság valakit pénzbüntetésre ítél és, ha elkövet még valamit akkor se lesz börtön?

Figyelt kérdés

Úgy értem,hogy egy büntetlen előéletű ember elkövet valamit és mivel első ügye pénzbüntetésre ítéli a bíróság,ha elkövet valamit akkor másodjára is ,mondjuk harmadjára is,de ha már negyedjére is elkövet valamit akkor már felfüggeswztettet kap,ha lejár és csinál egy ötödiket akkor is felfüggesztett és majd a sokadiknál lesz letöltendő?

Nem vagyok bűnöző csak érdekel a dolog,hogy engem a szüleim úgy neveltek,hogy ha valamit elkövetnék az életbe akkor ,ha kis ügy azért nem szoktak rögtön börtönt adni,de ha egy második esetet csinálnék akkor már mivel voltam büntetve akkor már letöltendőt kapnék és óvakodjak az életbe minden bűntől mindig.

Namost a neten valahol olvastam,hogy elfogtak valakit és kiderült,hogy már tizenegyszer volt elítélve de most már 1 év két hónap letöltendőt kapott.

Na jó olyan is van gondolom,hogy valaki már az elsőnél is letöltendőt kap,de annak nagyon súlyos bűntettnek kell lenni.

Hogy van ez az egész? Aki ért a joghoz annak várom a válaszát.

2014. szept. 20. 21:07
 1/1 anonim ***** válasza:
A büntetés általában két dologtól függ: az elkövetett cselekménytől (ettől nagyobb részben) és az elkövető előéletétől/személyétől. Ha tegyük fel ugyanolyan/hasonló bűncselekményeket követ el, pl.: időnként lop, igen, valószínű egyre súlyosabb büntetéseket fog kapni. De ha pl. : rablást követett el először és ezért szabadságvesztés kapott, majd ezek után mondjuk elkövet egy magánokirattal visszaélést, mivel a cselekmény súlyával nem igazán állna arányban a szabadságvesztés, ezért valószínű megúszhatja pénzbüntetéssel, esetleg felfügvesztett szabadságvesztéssel.
2014. okt. 10. 20:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!