Megszüntették a büntetőeljárást?
Figyelt kérdés
Amit a bűncselekményről tudni kell: Hitelfelvétel, hamis munkáltatói igazolással. Ez történt 4 éve.
Ma kaptam egy levelet a kerületi Ügyészségtől, amit 1 évvel ezelőtt írtak, hogy elhalasztják a vádemelést, a gyanusítottak büntetlen előélete, a bűncselekmény csekély tárgyi súlyára és az időmúlásra hivatkozva.
A levél alján van egy pecsét, mostani keltezéssel, ami így szól:
*****g yanusítottak ellen indított büntetőeljárás a Be. 226-ának bekezdése alapján megszüntetem, mert a vádemelés elhalasztásának tartama eredményesen telt.
Ez azt jelenti megszüntették a büntetőeljárást?
2014. szept. 17. 16:45
1/2 A kérdező kommentje:
*A pecsét így kezdődik, azt kihagytam: Feljegyzés büntetőeljárás megszüntetéséről.
2014. szept. 17. 16:47
2/2 anonim válasza:
Igen, nem történt vádemelés, mert a bíróság mérlegelve az ügy súlyát, az elkövetők előéletét, elégnek látta, ha nem indítja el a bírósági eljárást, hanem gyakorlatilag felfüggesztette, úgymond "próbaidőre". Ez idő alatt az elkövető "jól viselkedett", így megszüntették az eljárást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!