Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha büntetőeljárást kezdeményez...

Ha büntetőeljárást kezdeményeztek, de az ügyészség nem talált bűnösnek akkor is nyílván vagyok tartva? Alul bővebben.

Figyelt kérdés

Kb. 1 éve,hogy történt egy eset,és kihívták a rendőrséget és ők bilincsben (garázdaság gyanújával) bevittek a városi kapitányságra így délután 3-körül.

Ott kb.2 óra hosszáig bezártak egy fogda hyelységbe,mondván,hogy itt lesz egy kis ideig uram és,majd jönnek a nyomozók kihallgatják és aztán elmehet haza szabadon.

Hát este felé jött egy nyomozó és el kellett menni vele ,kihallgatott és mondta,hogy garázdaság miatt büntetőeljárás indul,amiért pénzbüntetést,vagy max.felfüggesztettet fogok kapni.Kihallgatás után menni kellett Újjlenyomatvételre,ahol még pár fotót is készítettek rólam,mint egy filmsztárról:).

És este 8 körül hazamehettem,ja és mondták,hogy még menni kell kihallgatásra még egyszer.

És az történt,hogy kb. 1 hónap múlva az eset után hív a nyomozó telefonon,hogy ne aggódjak,semmi nem lesz,úgy néz ki,hogy ejtik az ügyet,mert az ügyészség nem talált bűncselekményt a dologban.

Aztán küldtek egy határozatot,hogy "a cselekmény nem bűncselekmény" és megszüntetik a nyomozást.

Tehát az ügyészség megállapította,hogy nem csináltam bűnt.

És az a kérdésem,hogy ilyenkor a tőlem vett újjlenyomatokat és fotókat a rendőrség megsemmisíti,kidobja vagy megtartja akkor is,ha nem találtak bűnösnek?

Vagy csak azokét tartja meg akik tényleg bűnt követtek el és az ügyészség is bűnösnek találja?

Azért érdekel ez a dolog,mert én sosem követtem el semmi bűncselekményt,és az említett dologban sem,és vajon akkor is ott virítok a rendőrségi mappában a fotókkal,meg az újnyomattal náluk mármint a rendőröknél?

2012. szept. 22. 15:14
 1/1 anonim ***** válasza:
A nyilvántartásba bekerültél és az adataid ott is maradnak, nem fogják törölni őket. Az, hogy az ügyészség bűncselekmény hiányában megszűntette a nyomozást nem változtat semmin.
2012. szept. 22. 16:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!