A rendőrnek joga van megnézznie az utcán a csomagom tartalmát?
Milyen következmény lenne?????? Ne viccelj már.
Szolgálatonkén legalább 10 ember ruházatát nézem át. Utcán. Hidd el, azért általában csak okkal.
És nagyrészt sikerrel.
De az alapkérdésedre a válasz még mindig: jogàban áll mindez a rendőrnek.
"Ez minimum közbotránkoztatás, ami szintén bűncselekmény s ha rendőrként elköveted ne csodálkozz ha következménye lesz..."
Törvények jog kategóriában ez hahotázásra okot adó kijelentés. Közbotránkoztatás szó nemigen létezik,, de a hasonló sem erre értendő. Közbotrány okozás pl. ha az utcán óbégatsz, összeokádsz mindent.
Az nagy megbotránkozást kelthet az ismerősödben, ha kirakod a zsebedből a mobiltelefont, pénztárcát és zsebkendőt...
Kiforgatod a zsebeidet, és visszapakolhatsz mindent.
Abból a hevességből, ahogyan foglalkozol az üggyel, azt gondolom, nem elvi kérdés, hanem érintett vagy.
Szomszédunkban két órán át állt egy rendőrautó, házkutatást végeztek. Az kellemesebb? Nem. S az is lehet pont olyan eredménytelen, mint egy utcai átvizsgálás.
Nem vagyok érintett mert még nem találkoztam - hála a jó istennek - hozzád hasonlóval.
csak az adómból etetnek téged s engem specciel ez is megbotránkoztat.
Ezt az adómból kérdést mikor meghallom, nevetek.
Mindenki fizet adót, aki bejelentett munkahelyen dolgozik.
Nem tudom, mennyire hiteles az ismeretterjesztő csatornák rendőrökről szóló műsora. Úgy gondolom, hozzávetőlegesen megfelel a valóságnak.
USA, Ausztrália. Ember picit gyorsabban megy, mint kellene. Levillogják. Nem menekül, nem áll ellen. simán megáll, ahogyan kell.
Rendőr üdvözli, ismeretei miről van szó. Megbilincseli, beülteti a rendőrautóba. Mindez azért, mert mondjuk 5 mérfölddel gyorsabban ment.
Leellenőrzik őt és a kocsit. Tiszta. Szonda negatív.
Leveszik a bilincset és elköszönnek. Senki nem háborog, hogy ezek a gaz rendőrök.
Sebaj. Egyszer állj ellen, tagadd meg a rendőr kérését, utasítását.
Remélem pont velem szemben teszed meg. Üdv.
bermuda, szerintem rendőrhöz méltatlan ez a magatartás.
Azt ügy tudod, hogy a törvény lehetőséget ad a jogszerűtlen rendőri intézkedésnek ellenállni?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!