Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A rendőrnek joga van megnézzni...

A rendőrnek joga van megnézznie az utcán a csomagom tartalmát?

Figyelt kérdés

2014. szept. 8. 09:46
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:

Milyen következmény lenne?????? Ne viccelj már.

Szolgálatonkén legalább 10 ember ruházatát nézem át. Utcán. Hidd el, azért általában csak okkal.

És nagyrészt sikerrel.

De az alapkérdésedre a válasz még mindig: jogàban áll mindez a rendőrnek.

2014. szept. 9. 10:44
 22/33 anonim ***** válasza:

"Ez minimum közbotránkoztatás, ami szintén bűncselekmény s ha rendőrként elköveted ne csodálkozz ha következménye lesz..."

Törvények jog kategóriában ez hahotázásra okot adó kijelentés. Közbotránkoztatás szó nemigen létezik,, de a hasonló sem erre értendő. Közbotrány okozás pl. ha az utcán óbégatsz, összeokádsz mindent.

2014. szept. 9. 11:59
 23/33 anonim ***** válasza:

Az nagy megbotránkozást kelthet az ismerősödben, ha kirakod a zsebedből a mobiltelefont, pénztárcát és zsebkendőt...

Kiforgatod a zsebeidet, és visszapakolhatsz mindent.

2014. szept. 9. 13:05
 24/33 anonim ***** válasza:

Abból a hevességből, ahogyan foglalkozol az üggyel, azt gondolom, nem elvi kérdés, hanem érintett vagy.

Szomszédunkban két órán át állt egy rendőrautó, házkutatást végeztek. Az kellemesebb? Nem. S az is lehet pont olyan eredménytelen, mint egy utcai átvizsgálás.

2014. szept. 9. 13:25
 25/33 A kérdező kommentje:

Nem vagyok érintett mert még nem találkoztam - hála a jó istennek - hozzád hasonlóval.

csak az adómból etetnek téged s engem specciel ez is megbotránkoztat.

2014. szept. 9. 18:13
 26/33 anonim ***** válasza:

Ezt az adómból kérdést mikor meghallom, nevetek.

Mindenki fizet adót, aki bejelentett munkahelyen dolgozik.

2014. szept. 9. 19:48
 27/33 anonim ***** válasza:

Nem tudom, mennyire hiteles az ismeretterjesztő csatornák rendőrökről szóló műsora. Úgy gondolom, hozzávetőlegesen megfelel a valóságnak.

USA, Ausztrália. Ember picit gyorsabban megy, mint kellene. Levillogják. Nem menekül, nem áll ellen. simán megáll, ahogyan kell.

Rendőr üdvözli, ismeretei miről van szó. Megbilincseli, beülteti a rendőrautóba. Mindez azért, mert mondjuk 5 mérfölddel gyorsabban ment.

Leellenőrzik őt és a kocsit. Tiszta. Szonda negatív.

Leveszik a bilincset és elköszönnek. Senki nem háborog, hogy ezek a gaz rendőrök.

2014. szept. 9. 19:49
 28/33 A kérdező kommentje:
A filmek. A valóság persze nem egészen ez de az ilyen sztorikat el lehet adni mert sokan vevők rá.
2014. szept. 9. 20:11
 29/33 anonim ***** válasza:

Sebaj. Egyszer állj ellen, tagadd meg a rendőr kérését, utasítását.

Remélem pont velem szemben teszed meg. Üdv.

2014. szept. 9. 20:51
 30/33 anonim ***** válasza:

bermuda, szerintem rendőrhöz méltatlan ez a magatartás.

Azt ügy tudod, hogy a törvény lehetőséget ad a jogszerűtlen rendőri intézkedésnek ellenállni?!

2014. szept. 9. 20:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!