Falusi tejcsárda házi tejjel kivitelezhető?
Figyelt kérdés
A tejcsárda csak egy alapötlet, egy modell. Arra vagyok kíváncsi, hogy engedélyeznék-e egy ilyen létesítmény üzemeltetését, ahol hagyományosan, többnyire kézzel, kevés gépi erővel készítenének tejtermékeket. Falun is lenne munkahely, valamint szerintem kapós termék lehetne a kézműves (vagy minek hívják) avagy hagyományos házi sajt, túró, vagy akár hús, lekvár és a többi. Gondolom vannak uniós és magyar szabályok és korlátozások, minőségre, higiéniára, módszerekre, de vajon meg lehetne valósítani ilyen manufaktúra szerűségeket?2014. szept. 1. 23:01
1/5 anonim válasza:
Ha elmész városi piacokra, a legtöbben fogsz találni kézműves, saját készítésű tejterméket árulókat, van amelyiknek már kis üzlete is van a piacsoron, van amelyik csak padnál árul. Egyébként fesztiválokon, városi "ingyenes" rendezvényeken szintén találsz ilyeneket. Országszerte sok tejautomata is működik, amibe házi, még forralni való tejet tesznek. Biztos, hogy sok előírás van, amit remélhetőleg be is tartanak. Szerintem veszik az emberek ezeket a termékeket, ha a minőséggel meg vannak elégedve és/vagy olcsó. A nagyvárosok piacain azért már jelentős a konkurencia, tehát nem könnyű labdába rúgni..
2/5 anonim válasza:
10 év alatt 10 tejcsárda ment itt tönkre a környéken.
3/5 anonim válasza:
Cserpes név mond valamit? Ha nem akkor keress rá.
Nem hülyeség amit mondasz, csak először is olvass utána olyanoknak akik már ebben a szakmában sikereket értek el.
Mert úgy adod élő mintha ez most hirtelen neked jutott volna eszedbe. :-D
4/5 anonim válasza:
5/5 anonim válasza:
Ötlet nem rosz, de kinek adod el. Ahhoz kellene egy közeli, min 30ezres városban egy stand vagy üzlet ahol el is tudod adni a tejterméked. Falunk kicsi a kereslet. A kis kereslet meg nem fogja eltartani ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!