Ha egy szórakozó helyen megütök egy rendőrt (ő is szórakozik szabadnapos). Az is hivatalos személy elenni erőszak?
Azzal azért finomitanám a dolgot, hogy a rendőr bármikor "szolgálatba helyezheti magát" ha szükségét érzi.
Szóval, ha egy szabadnapos rendőrrel egy helyen szórakozol és elkezdesz asztalokat borogatni, akkor ő odamegy és igazolja magát.
Ezután ha megütöd az olyan mintha szolgálatban lévő egyenruhás rendőrt ütsz meg.
Első kérdésre én is úgy tudom, hogy bármikor szolgálatba helyezheti magát, ha közösség érdeke azt kívánja.
A második kérdésre, még mindig a születési név, anyja neve és születési ideje az azonításhoz szükséges adatok, így azok a személyin vannak rajta és nem a lakcímen. Azt akkor fogja elkérni, ha szabáálysértést követsz el és ehhez szüksége van a címedre, de ha szeret dolgozni, akkor még akkor sem kéri el, mert egyszerűen beazonosít a rendszeren keresztül.
"(Már 2* is előfordult velem kérte a rendőr a személyit és én oda akartam adni neki a lakcím kártyát és azt mondta,hogy az nem kell. ?"
Érdekes a gondolkodás módod is. Miért nem adod oda a személyidet, ha azt kéri ? Csakazértse,vagy miért nem ?
RJ 19/F
10.19:Én csak pluszban adtam neki oda a személyi mellé .
bocsi rossz volt a fogalmazás
köszi a válaszokat !
Üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!