Hagyatéki tárgyalásnál a közjegyzői díj elengedhető rászorultság esetén?
Jajj, tűnj már innen, te nem vagy normális. És/vagy csak provokálsz.
Az ilyen buta emberekkel semmi értelme vitatkozni, én meg kapok sajnos belőletek eleget a bíróságon. Itt nincs kedvem hozzád.
Na, ez a baj a bírósági dolgozókkal, hogy pökhendiek, de nem tudom, mire fel??
Te is okosnak hiszed magad, de sok okosat nem tudsz mondani.
Akkor te is minek vagy itt?!
1. Nem vagyok bírósági dolgozó, hanem ügyvéd.
2. Azért válaszoltam, mert segíteni akartam, de már látom, hogy amilyen buta vagy, neked nem lehet.
1. Lehet más örökös is, pl. testvér, testvér leszármazottja, stb. illetve amennyiben volt végrendelkezés, akkor bárki más is.
2. Mivel a hagyaték tartalmaz ingatlant, így kötelező a hagyatéki eljárás.
3. A Földhivatal az ingatlan-nyilvántartásért felelős szerv, ő vezeti az egyes ingatlanokra vonatkozó jogokat, tényeket, adatokat.
4. Öröklés esetén a halál pillanatában már átszáll a tulajdonjog, azonban ez ingatlan-nyilvántartáson kívüli jogszerzés, szükséges a földhivatal bejegyzése is, ez a hagyatéki eljárás lefolytatása után lehetséges.
5. Nyilatkozhatsz úgy, hogy lemondasz az örökségről, ilyenkor nem kell fizetned semmilyen díjat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!