Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hagyatéki tárgyalásnál a...

Hagyatéki tárgyalásnál a közjegyzői díj elengedhető rászorultság esetén?

Figyelt kérdés
Minden esetben kötelező egyáltalán a hagyatéki eljárás, vagy csak ha az örökös kérelmezi, az érdekei miatt.Állítólag erről nem szeretik az embert felvilágosítani...Nem véletlenül, hiszen a díjak az egekben vannak!
2014. aug. 26. 15:05
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Jajj, tűnj már innen, te nem vagy normális. És/vagy csak provokálsz.

Az ilyen buta emberekkel semmi értelme vitatkozni, én meg kapok sajnos belőletek eleget a bíróságon. Itt nincs kedvem hozzád.

2014. aug. 26. 22:19
 12/14 A kérdező kommentje:

Na, ez a baj a bírósági dolgozókkal, hogy pökhendiek, de nem tudom, mire fel??

Te is okosnak hiszed magad, de sok okosat nem tudsz mondani.

Akkor te is minek vagy itt?!

2014. aug. 26. 22:29
 13/14 anonim ***** válasza:

1. Nem vagyok bírósági dolgozó, hanem ügyvéd.

2. Azért válaszoltam, mert segíteni akartam, de már látom, hogy amilyen buta vagy, neked nem lehet.

2014. aug. 27. 07:06
 14/14 anonim ***** válasza:

1. Lehet más örökös is, pl. testvér, testvér leszármazottja, stb. illetve amennyiben volt végrendelkezés, akkor bárki más is.

2. Mivel a hagyaték tartalmaz ingatlant, így kötelező a hagyatéki eljárás.

3. A Földhivatal az ingatlan-nyilvántartásért felelős szerv, ő vezeti az egyes ingatlanokra vonatkozó jogokat, tényeket, adatokat.

4. Öröklés esetén a halál pillanatában már átszáll a tulajdonjog, azonban ez ingatlan-nyilvántartáson kívüli jogszerzés, szükséges a földhivatal bejegyzése is, ez a hagyatéki eljárás lefolytatása után lehetséges.

5. Nyilatkozhatsz úgy, hogy lemondasz az örökségről, ilyenkor nem kell fizetned semmilyen díjat.

2014. aug. 27. 16:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!