Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A családi pótlékot addig...

A családi pótlékot addig kapom amíg jár vagy le kell mondani? Ha le kell mondani, azt hogyan kell?

Figyelt kérdés
2010. jan. 16. 04:21
 1/10 A kérdező kommentje:
És mi történik, ha jogosulatlanul kaptam? Ilyen jellegű tapasztalatok vannak?
2010. jan. 16. 04:22
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha konkrétan megírod a helyzetet, hogy miért szűnik meg a jogosultság, akkor meg tudom mondani, hogy le kell-e mondani, vagy megszünteti a folyósító szerv.

Ha jogosulatlanul vetted fel és rájönnek, vissza kell fizetned.

2010. jan. 16. 07:00
 3/10 anonim ***** válasza:
78%
vissza kell fizetned és megbüntetnek:s amugy 24éves korodig jár ha tartósanbeteg vagy vagy ha valamilyen oktatásban részt veszel(gimnázium,egyetem stb..)ha nincs bejelentett munkád!!! mert ha elmultál18és dolgozol nem jár! amugy le kell mondani! ha postán kapod a legegyszerübb h nem veszed át a postástól,és viszaküldeted a postás bejelöli és beirja az okát!de a legjobb ha bemész és elintézed!
2010. jan. 16. 11:01
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
ha elmultál 18. és nem veszel részt oktatásban v nem v beteg hiába nem dolgozol nem jár!és persze nincs tb-dsem ha csak nem fizeted havonta külön csekken!
2010. jan. 16. 11:03
 5/10 anonim ***** válasza:
39%
egy álmos könyv szerint álmodban meghalni szerencsét jelent vagy valami várató jó eseményt.de ha bak kcske kerget álmodban vagy zuhansz akkor jobb ha ráveszed a tudatod h felébredj különben télleg meghalhatsz álmodban:Sa szó legszorosabb értelmében.
2010. jan. 16. 11:09
 6/10 anonim ***** válasza:
http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__termeszettudomanyo.. bocs ez ide jött volna csak vissza ugrott:S
2010. jan. 16. 11:11
 7/10 A kérdező kommentje:
Az illető nem jogosulatlanul vette fel, csak lehet, hogy nem mondta még le időben. :S Idén már nem jár suliba, nem beteg, de nem dolgozik, de be van jelentve munkanélkülinek, de innen semmit nem kap. 21 éves. Ilyenkor mi van?
2010. jan. 16. 11:42
 8/10 anonim ***** válasza:
egyetemistaként sem jár, csak közoktatásban tanulóként.
2010. jan. 16. 13:00
 9/10 anonim ***** válasza:

Ha már nincs tanulói jogviszonya, be kell jelentenie a családi pótlékot folyósító szervnek, és ők megszüntetik.

A jogosulatlan felvételt visszafizettetik.

2010. jan. 16. 13:21
 10/10 A kérdező kommentje:
Tehát a fenti esetben, ahogyan leírtam, 21 évesen, ha nem tanul, nem dolgozik, nem beteg, nem jár neki és neki kell lemondani?
2010. jan. 20. 11:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!