Hogyan lehetne családi pótlékot igényelni, ha már betöltöttem a 18-dik életévemet, de érettségi után továbbtanulok technikusként?
Leírom a menetét.
Eddig, mint 18 év alatti kaptátok a családi pótlékot, de amikor betöltötted, megszüntették. Ettől még benne maradtál a nyilvántartásban, tehát nem kell mindent újra kezdeni. (Gondolok arra, hogy az igénylő lapon szereplő igazolásokat nem kell újra benyújtani!)
Először is kell kérned egy igazolást az új iskolában a tanulói jogviszony fennállásáról. Tulajdonképpen ez az egyetlen dokumentum, amit a kitöltött igénylőlaphoz csatolni kell. Az "Igénylés családi pótlék megállapítására" nyomtatványt le lehet tölteni a MÁK (Magyar Államkincstár) honlapjáról, vagy beszerezhető A Kincstár Regionális Igazgatóságán. (Nem írtad, hogy hol laksz...) Az igénylőlapot, a csatolt iskolalátogatási igazolással is ide kell megküldeni.
Az még ide tartozik, hogy a MÁK honlapján nem javították (!?) ki, és tévesen szerepel, hogy a családi pótlék 23 éves korig jár. 2009. őszén módosították a rendeletet - a csp. annak a tanévnek a végéig jár, amelyikben a 20. életévedet betöltöd.
Nem igazán tájékoztattak, mert szerintem nem érdekük, hogy én családit kapjak.
Köszönöm szépen a válaszokat, sokat segítettetek. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!