Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ilyen formában diákmunkásoknak...

Hashtag kérdése:

Ilyen formában diákmunkásoknak jár a bérpótlék?

Figyelt kérdés
Egy diákmunkásokat közvetítő cégnél jelentkeztem dolgozni és előre megmondták hogy a nettó órabérem 491ft lesz, mindegy milyen munkát vállalok. Facebookon bevettek egy csoportba, ahová kiírták hogy hova hány főt kérnek. Végül egy hűtőházba tudtam jelentkezni 2 szombatra és egy vasárnapra, mindhárom nap reggel 5.50-től délután 14.10-ig. Amikor vasárnap bent voltunk, egy ott dolgozó nő kérdezte, hogy mi is kapunk e bérpótlékot a vasárnapi és szombati melóért. Mondtuk hogy mi nem tudunk róla, erre ő tanácsolta hogy nézzünk azért utána a dolognak. Most nézelődtem a neten, de már nem igazán tudok kiigazodni az információk között. Szóval valaki, aki biztos benne, le tudná írni, hogy ilyen esetben jár e a bérpótlék és ha igen, akkor hány százalékos?

2014. aug. 24. 18:09
 1/7 anonim ***** válasza:
8%
Semmi se jár. Ezek a kölkök teljesen ingyenélők.
2014. aug. 24. 18:12
 2/7 A kérdező kommentje:
Hát ha semmi akkor semmi. Köszi
2014. aug. 24. 18:14
 3/7 anonim ***** válasza:
25%

Nem jár lófax se. A hétvégi bérpótlék annak jár, aki végig dolgozza az egész hetet és még hétvégén is bemegy dolgozni.

Naplopóknak nem jár semmi.

Vagy szerinted nekem is járna, ha egész évben meresztem a farkam és csak szilveszterkor megyek be dolgozni? Igényeljek extra pótlékot, mert kiemelt ünnepen mentem be? Fizessenek nekem annyit arra az egy napra mint másnak egész évi munkájáért?

2014. aug. 24. 18:16
 4/7 anonim ***** válasza:
57%

Járnak a pótlékok a diákoknak is. Én ahol dolgoztam csak éjszakára jártam 12 órában és a nappalos kb 450 forintos órabér helyett 616 járt. Hétvégén éjszaka pedig 1000 forinton felül, NETTÓ.

Persze sok kampósorrú diákszövetkezet lenyúlja a pénzt, de vannak kivételek... és még ott sincsenek normálisan kifizetve a diákok.

1-es és 3-as válaszolónak üzenem, hogy ha nem tetszik ahogy a diákok dolgoznak, lehet szólni a felettesnek és nekik többet nem kell menni. Tudom, hogy sok a naplopó, de azok általában rövid ideig jártak csak dolgozni (kivéve az ismerősöket, de arról meg én nem tehetek).

2014. aug. 24. 18:50
 5/7 A kérdező kommentje:

2. válaszolónak üzenem, hogy nem lustaságból nem jártam be, hanem azért mert 20 főt kérnek délelőttre, délutánra és éjszakára is. Na már most éjszaka ugye nem mehetek (16 vagyok) így marad 40 hely. A csoportban vagyunk minimum 80an, akiknek jelenleg nincs munkájuk, így azon múlik hogy mikor tudsz menni dolgozni, hogy mikor veszed észre a posztot a csoportban és milyen gyorsan jelentkezel vagy hogy hol marad üres hely... Szóval nem "meresztem a farkam", hogy a te kifejezéseddel éljek... Emellett teljesen igazat adok neked, de ne húzd fel magad, csak egy kérdés volt. (Kár hogy ilyen alpári módon válaszoltál, de azért köszönöm).

Harmadik válaszolónak is köszönöm:)

2014. aug. 24. 19:25
 6/7 anonim ***** válasza:

Szombatra nem jár.

Vasárnapra bizonyos esetekben jár 50% (ez egy bonyolult kérdés, mert figyelembe kell venni, hogy a munkakör vasárnap is működőnek tekintendő-e, milyen a beosztásod, stb., Mt.-ben pontosan benne van, de lényeg az, hogy a te esetedben biztosan ki tudják dumálni, hogy ne kelljen fizetni).

Ünnepnapra minden esetben 100% jár.

18 óra és 6 óra között jár 30%, ha változó a beosztásod (a legkorábbi és legkésőbbi kezdés között min. 4 óra különbség van + a munkaidő kezdete az esetek 30%-ában különböző).

Éjszaka (22-06) minden esetben jár 15%, kivéve ha a 18-06 közötti jár, mert akkor nem jár úgymond "duplán".

Korábbi válaszolóknak:

"Vagy szerinted nekem is járna, ha egész évben meresztem a farkam és csak szilveszterkor megyek be dolgozni? Igényeljek extra pótlékot, mert kiemelt ünnepen mentem be? Fizessenek nekem annyit arra az egy napra mint másnak egész évi munkájáért?"

Igen, járna, mármint abban az esetben, ha a szilveszter ünnepnap lenne, de nem az. Szólva rossz példa, de elnézzük neked az értelmi színvonalad miatt.

Azt meg nem értem, miért kellene 1 napra annyit fizetni, mint másnak 1 évre. Ez megint csak egy erős logikai bukfenc, de ugye az értelmi szinted...

Felvilágosítanék mindenkit, hogy egy diák annyi fizetést kap, amennyit dolgozik, míg egy főállású annyit dolgozik, amennyi fizetést kap. Látszólag ezt ugyanazt jelenti, csak amíg valakinek van fix állása, addig egy diák örül, ha beesik neki pár óra. És ez hatalmas különbség.

2014. aug. 26. 01:48
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm az értelmes választ!:)
2014. aug. 26. 15:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!