Mi a teendő ha valaki anonim bejelentést tesz a jegyzőnél alaptalanul?
Figyelt kérdés
Mit tennétek ha váratlanul behívatna a családsegítő,hogy gyermeked veszélyeztetettsége miatt valaki anonim bejelentést tett?Semmi alapja nem volt,nem tudom ki tette,de aljas dolog,a gyermek meg pszichésen beteg.Hogyan lehet ilyenkor kifogással élni?Egyáltalán butaság anonim bejelentéssel foglalkozni,mert ilyet bárki megtehet.Nagyon megterhelő az egész,nem tettünk semmit és mégis bajt kevert valaki.2014. aug. 14. 13:08
1/6 anonim válasza:
Sajnos a jogszabály szerint kötelesek az anonim bejelentést is kivizsgálni. És értelemszerűen, mivel névtelenül tette, aki tette, így felelősségre sem vonható.
2/6 anonim válasza:
Ha alaptalan, akkor nyilván a vizsgálat során nem fognak semmi érdemlegeset találni, nyugodt lehetsz, a bejelentőn meg névvel sem érdemes bosszút állni, mert így is, úgy is rosszindulatú marad, csak jobban gerjesztenéd ezt benne.
3/6 anonim válasza:
Nem igaz, az anonim bejelentő is lenyomozható, ha hamisan vádaskodik vagy félrevezeti a hatóságot.
4/6 A kérdező kommentje:
Nagyon szeretném ha kinyomoznák ki volt a rágalmazó,gépelt levelet írt be és így nehezebb kideríteni.Rémes emberek vannak.Azt sem tudom hová forduljak,hogy vége legyen az egésznek.
2014. aug. 14. 15:35
5/6 nlorant82 válasza:
Békülj ki a haragosoddal és megoldódik ha nem ártasz senkinek és megoldod hogy ne legyen haragosod nem történik ilyen és béke lesz! Én senkivel nem vagyok haragtartó és nem is történik velem ilyen! Ilyen egyszerű az egész!Miért haragudnak rád elárulod mit tettél a haragosod ellen?
6/6 A kérdező kommentje:
Az ügy már nem a jegyzőnél van,ő a gyámhivatalba továbbította,mert állítólag 2012-től már nem ő az illetékes.A gyámhivataltól kaptunk levelet,hogy védelembe vétel miatt tárgyalást kívánnak tartani.Tiszta borzalom,hogy olyanból csinálnak ügyet amit nem tett senki!Hogyan derül ki az,hogy ártatlan az ember?Ez beszélgetésből tárgyalásból kiderül?Már nagyon megviselte a családunkat az egész alaptalan hamis vád!
2014. szept. 16. 07:40
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!