Szerintetek jó, hogy demokráciában lehet sztrájkolni, sokszor mondvacsinált okból?
Figyelt kérdés
2010. jan. 12. 20:46
1/14 anonim válasza:
A demokrácia akkor jó, ha élnek vele. Sajnos vannak, akik visszaélnek a lehetőségekkel, és nem gazdasági, vagy szociális, hanem politikai célból lázítanak.
2/14 anonim válasza:
Ha nem lehetne sztrájkolni, akkor a munkáltatók bármilyen alacsony bérszínvonalat rákényszeríthetnének a dolgozókra. Csak olyan országokban nem lehet sztrájkolni, mint pl. Kína.
3/14 anonim válasza:
Most itt irigykedsz, hogy ők sztrájkolhatnak, te pedig nem.
4/14 A kérdező kommentje:
Én valószínűleg sztrájktörő lennék, hacsak nem valami igazán komoly dologról volna szó. Valójában néha megértem a sztrájkolókat, pl. ha minden második embert ki akarnának rúgni, vagy ilyesmi, még ha sokszor nem véletlenül hoznak is ilyen döntéseket. Az a gond, hogy azt nem lehet szabályozni, hogy konkrétan miért lehet, és miért nem.
2010. jan. 12. 22:07
5/14 anonim válasza:
szerintem jó,valaki meg nem fog mondvacsinált okból sztrájkolni,ahhoz szerintem elég nyomos ügynek kell lennie.
6/14 A kérdező kommentje:
A MÁV pl. néha sztrájkolt olyan okból, aminek semmi köze nem volt hozzájuk, pl. egészségügy. Meg persze a szolidaritás is megy a BKV-val, néha a pedagógusokkal. Remélem, jól emlékszem. Nem mintha engem érintene, nem járok vonattal, mostanában BKV-val sem.
2010. jan. 12. 22:41
7/14 anonim válasza:
"A MÁV pl. néha sztrájkolt olyan okból, aminek semmi köze nem volt hozzájuk"
Szolidaritási sztrájkok. Teljesen alapvető dolog, nem "mondvacsinált".
"Én valószínűleg sztrájktörő lennék"
Hát erre büszke lehetsz.
8/14 anonim válasza:
Ebben az országban nem szokás mondvacsinált okok miatt sztrájkolni.
A baj inkább az ellenkezője, hogy bőven lenne ok rá, de a gyenge szakszervezetek és az emberek bénasága miatt mégsincsen sztrájk.
Már rég be kellett volna szüntetni a munkát az összes közalkalmazottnak, meg a fél országnak.
Amúgy, hogy a kérdésre is válaszoljak jó, sőt szükséges, hogy lehessen sztrájkolni.
9/14 A kérdező kommentje:
OK, köszönöm a válaszokat
2010. jan. 13. 08:50
10/14 anonim válasza:
Már ne is haragudjon a világ, alapvető dolog azért nem dolgozni, mert én most együttérzek a BKV-sokkal? Szolidaritást vállalok? Hát menjetek anyátokba, röviden tömören. Sztrájkoljon, akinek nyomós oka van rá, nem minden munkakerülő lusta disznó, főleg akkor ne, ha egy kétmilliós város és agglomerációjának keringése múlik rajta. a BKV-nak, MÁV-nak rossz kedve van, és megbénul a főváros? Milyen nevetséges ország ez? Mi legyen azokkal, akiknek dolgozni KELL menni, vagy épp vizsgázni, kórházba stb. ? Nem, a többségnek nincs autója. Csak gratulálni tudok azoknak, akik dicsőítik ezt a sztrájk nevű gyilkosságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!