Örökösödés ügyben kinek a feladata az örököstársak felkutatása, ha nincsenek meg mi a helyzet?
"viszont A-nak és C-nek született 2-2 gyereke(C-nek se gyereke, se házastársa)"
Nono, némi logikai hurok lesz itt.....
ha javítod, válaszolok szívesen.
Oh, tényleg! Bocsánat érte...
B-nek nincsen gyermeke, se házastársa.
Kösszönöm
Szerintem az ügy attól még zajlani fog, hogy nincsenek meg a testvérek. Most teszem azt Te már előkerültél, így már van aki megmondja a közjegyzőnek aki intézi a hagyatékit, hogy van még más szóba jöhető örökös.
Ha él, létezik csak nem reagál a levelekre attól a tulajdont meg fogja kapni, rákerülnek az ingatlanok (meg az adósságok is, ha épp az is van), csak akkor nem ha a közjegyző nem is tud a létezéséről.
Praktikus tájékoztatni erről, mert utólag is előkerülhetnek örökösök és akkor póthagyatéki, újabb költség...
Én jogász nem vagyok, csak most volt két haláleset is ahol ilyen kaotikusak voltak a viszonyok. Volt olyan is ahol senki nem lett meg, aki igen az nem kérte az örökséget és az államé lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!