Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Örökösödés ügyben kinek a...

Örökösödés ügyben kinek a feladata az örököstársak felkutatása, ha nincsenek meg mi a helyzet?

Figyelt kérdés
Egy hozzátartozóm elhunyt, anyukám testvére. Összesen 3-an voltak testvérek A, B, C. "B" az, aki most hunyt el, A és C már régebben elhunyt viszont A-nak és C-nek született 2-2 gyereke(C-nek se gyereke, se házastársa). A 4 gyerek közül egyedül én tudok a halálról, a többiekről semmi információ, se tartózkodási hely, se telefonszám...ilyenkor mi a helyzet? Amíg nincsenek meg, semmi se történik az öröklés ügyben, egyáltalán kinek a kötelessége megkeresni őket?

2014. aug. 8. 12:21
 1/6 anonim ***** válasza:

"viszont A-nak és C-nek született 2-2 gyereke(C-nek se gyereke, se házastársa)"

Nono, némi logikai hurok lesz itt.....

ha javítod, válaszolok szívesen.

2014. aug. 8. 12:31
 2/6 A kérdező kommentje:

Oh, tényleg! Bocsánat érte...

B-nek nincsen gyermeke, se házastársa.

Kösszönöm

2014. aug. 8. 12:45
 3/6 anonim ***** válasza:
Hivatalból értesítik őket. A bejelentet lakcímükre küldenek ajánlott levelet.
2014. aug. 8. 13:03
 4/6 A kérdező kommentje:
Ez sajnos nincs így, minket se értesített kutya se a halálhírről...április 20-án halt meg kórházban és most augusztus elején értesültünk közös ismerős által...szóval ez a hivatalból értesítik őket dolog nem annyi reális...
2014. aug. 8. 13:07
 5/6 anonim ***** válasza:

Szerintem az ügy attól még zajlani fog, hogy nincsenek meg a testvérek. Most teszem azt Te már előkerültél, így már van aki megmondja a közjegyzőnek aki intézi a hagyatékit, hogy van még más szóba jöhető örökös.

Ha él, létezik csak nem reagál a levelekre attól a tulajdont meg fogja kapni, rákerülnek az ingatlanok (meg az adósságok is, ha épp az is van), csak akkor nem ha a közjegyző nem is tud a létezéséről.

Praktikus tájékoztatni erről, mert utólag is előkerülhetnek örökösök és akkor póthagyatéki, újabb költség...

Én jogász nem vagyok, csak most volt két haláleset is ahol ilyen kaotikusak voltak a viszonyok. Volt olyan is ahol senki nem lett meg, aki igen az nem kérte az örökséget és az államé lett.

2014. aug. 8. 13:33
 6/6 anonim ***** válasza:
helyi jegyző
2023. márc. 30. 00:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!