Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi történik akkor ha egy...

Mi történik akkor ha egy büntetőperes eljárásnál nem mondtam igazat?

Figyelt kérdés
Úgy értem ha állításomat amit a jegyzőkönyvbe leírtak azt a másik fél (részben)hangfelvétel alapján meg tudja cáfolni!Ha elbuknám a pert akkor beperelhetem az illetőt személyi jogokat sértve?
2014. aug. 1. 08:03
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nem mondasz igazat, és még Te perelnél! Rettenetes! Van lelkiismereted? Sztem-NINCSEN!
2014. aug. 1. 08:09
 2/11 A kérdező kommentje:
Ne haragudj,itt most nem a lelkiismeretről lenne szó!titkon készített hangfelvételről amit ha a másik fél benyújt a bíróságon akkor én léphetek-e tovább az ügyben!
2014. aug. 1. 08:13
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Hamis tanúzás. Úgy hívják ezt. Ha elolvasod a jegyzőkönyv felvételekor leírt bevezetőt, a hamis tanúzás bűncselekmény, amiért börtön jár.

Persze azért van kivétel. Ha vádlott vagy, nem kell igazat mondanod. De mást hamisan akkor sem vádolhatsz.

Magyarán a vádlott mentheti az irháját, a tanú nem.

2014. aug. 1. 08:21
 4/11 anonim ***** válasza:
Persze! Az, hogy a hamis tanúzásért kirótt börtönbüntetésedet töltöd, nem akadálya a pereskedésnek.
2014. aug. 1. 08:22
 5/11 A kérdező kommentje:
én lennék a sértett és a vádlottnak lenne a hangfelvétel.
2014. aug. 1. 08:24
 6/11 Koplárovics Béci ***** válasza:
Ha elbuknád a pert, akkor a jelenlegi vádlott perelhetne be téged...
2014. aug. 1. 08:33
 7/11 A kérdező kommentje:
és ha nem bukom el a pert?- akkor polgári peres ügyként/sérelemdíj vihetem tovább?(hiszen személyi jogot sértett
2014. aug. 1. 08:38
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Egy kártérítést ki tudsz csikarni polgári perben ha nagyon erőlteted.

Ezen felül viszont hamis tanúzásért az ügyészség elő fog venni büntetőperben szóval nagy esélye van egy börtönbüntetésnek (persze attól függően milyen súlyú ügyről volt szó eredetileg)

2014. aug. 1. 08:59
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Előző vagyok: szóval a két dolog egymástól teljesen függetlenül történik. De mielőtt pereskedsz, nem árt végigbogarászni a PTK-t, hogy esetleg nem ad-e felmentést olyan esetre, ha egy bűncselekménnyel kapcsolatban sért személyi jogokat, mert akkor nem érdemes perelned.

De mivel a lehallgatás bírósági határozathoz kötött cselekmény, ezért nem hinném, hogy van ilyen kivétel.

2014. aug. 1. 09:01
 10/11 A kérdező kommentje:
röviden:1 perces szóváltás amiről hangfel.készült(én mást állítok ami a valóság)szóváltás után én is kép és hangfelvételt készítettem a z úr/hölgy kapuja előtt amit nem vallok be mert részben elkövettem hogy jogot és birtokháborítást követek el)az úr/hölgy kiakarta venni a kezemből a gépet ennek következménye lett a dulakodás.lett rajtam pár karcolás amiért könnyű testi sértésért magánindítványt adtam be.Ha a tárgyaláson az úr/hölgy tárgyi bizonyítékként előveszi a hangfelvételt akkor én is beadhatom persze tilos önhatalom révén készült felvételemet(amit adott esetben nem vallottam be?)
2014. aug. 1. 09:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!