Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Be lehet perelni valakit,...

Be lehet perelni valakit, akinek egy hazugsága miatt félmilliós tartozásom lett?

Figyelt kérdés

A történet röviden:

Egyik ismerősöm külföldi munkát ajánlott nekem. A munkábalépés napja, az egyik vizsgám napján lett volna.

Nem tudtam elmenni vizsgázni és kirúgtak az egyetemről (ez nem ennyire egyszerű de ok okozatban stimmel).

Később a munkát is visszamondták, ezért most suli és munka nélkül vagyok.

Azt állítja hohgy első havi bérünk mindenképp ki lesz fizetve (ami jó lenne mert a legolcsóbb bérlet 21000 ft, s még csak akkor jutnék fel pestre).

Ha kiderül hogy az egész munka átverés volt (azaz nem is létezett), fel lehet jelenteni szándékos károkozásért?

2014. júl. 22. 02:24
 1/6 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem magadat pereld be, hogy ilyen idiota voltal, hogy nem mentel el vizsgazni. Pillanatnyi dolgert feleldoztad a jovodet. Gartula
2014. júl. 22. 03:51
 2/6 anonim ***** válasza:
88%

Ha pénzt kért előre nem létező munkáért, akkor fel lehet jelenteni csalásért.

Nagyon másért nem. Az, hogy egy bonyolult ok-okozati összefüggés révén kirúgattad magad az egyetemről, az a te sarad.

2014. júl. 22. 08:32
 3/6 A kérdező kommentje:
Akkor egy része, amit nem írtam le: Mivel anyagilag elég rossz helyzetben van a családom az tűnt a legjobbnak, hogy elvállalom a munkát. Havi 1200 eurót ígértek. Az volt a terv, h 3-4 évig szüneteltetem a sulit, addig pont tudok annyit félre rakni, hogy "kényelmesebben" éljünk. A krediteket majd beszámíttatom, és vagy hazajövök, vagy távoktatásba folytatom (esetleg kart váltok, ugyanazon az egyetemen).
2014. júl. 22. 10:41
 4/6 anonim ***** válasza:

Azért még nem rúgnak ki senkit sem az egyetemről, mert nem ment el vizsgázni. De ha azt nézzük így is úgy is kirúgtak volna.

Sok mindent nem fogsz tudni tenni, mivel gondolom nem írtál alá semmit és csak szóban vállal(hatott) neked kötelezettséget a másik fél. Úgyis le fog mindent tagadni. De elég ha annyit mond, hogy igen ajánlott neked munkát, na de nem ígérte meg, hogy 100%-ra meg is kapod.

2014. júl. 22. 17:02
 5/6 A kérdező kommentje:

Ha el tudtam volna menni vizsgázni akkor bent maradtam volna (szintén hosszú sztori és szerintem itt lényegtelen is)

A szerződés meg van kötve. Pecséttől kezdve minden van rajta (viszont még nincs felbontva), de ha ez az egész csak színjáték volt és nem is létezik a cég, akkor tudok bármit is tenni? Illetve emailezések, facebook üzenetek mutatják a történet haladását.

2014. júl. 22. 18:12
 6/6 anonim ***** válasza:
Tudsz tenni, de valószínűleg csakis polgári peren
2014. júl. 22. 22:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!