Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Le lehet dolgozni ittas...

Le lehet dolgozni ittas vezetésért kirótt büntetést?

Figyelt kérdés
2014. júl. 21. 17:52
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

én is elvenném egy életre egyébként..

de ez van

2014. júl. 28. 14:24
 12/18 anonim ***** válasza:

Akkor kezdd magadon a változást, légy önkéntes példamutató, és mondj le örökre a jogsiról!

Ja az előbb azt írtad, hogy minél előbb vissza szeretnéd kapni. Így már nem olyan hiteles... legalábbis állatian erős a kísértés, hogy megtedd ezt a lépést egy pozitív változás felé. Ja és az autót is oda lehet adományozni valami nemes érdeket képviselő civil szervezetnek, biztos lenne rá igény.

Tetszés szerint további pénzel is adakozhatsz.

Ha a törvény nem is kötelez rá, de te ezt tartod helyesnek, van rá mód, hogy kivitelezd.

Megteszed?

2014. júl. 29. 02:47
 13/18 A kérdező kommentje:

Miért ne lenne hiteles?

Így van, minél előbb vissza akarom kapni. Ebből nem az következik, hogy nem tiltanám el egy életre az ittas vezetőket. Ha az lenne a törvény, hogy többet nem vezethetek, akkor egyetértenék és nem várnám, de mivel csak bizonyos ideig tiltanak el, miért ne várhatnám minél előbb vissza?

Adjam el az autóm, és jótékony célra fordítsam? :D kicsit abszurdként hangzik, te vedd ki a bal vesédet, és ments meg vele pár életet. Megtetted már, igaz?

2014. júl. 29. 22:49
 14/18 A kérdező kommentje:
"pár életet" :D megelőlegeztem neked hogy már mindkettőt kivetted, de javítom: csak egy életet ments, egy veséddel!
2014. júl. 29. 22:50
 15/18 anonim ***** válasza:

Az ittas vezető önkéntes felelősségvállalása és a bal vese osztogatása nem egészen jó példa.

Az ittas vezetéssel más emberek testi épségét esetleg életét, és anyagi kárt kockáztatsz. Ez igencsak felelőtlen cselekedet.

Egyetértesz azzal, hogy ennek méltó büntetése az lenne, ha egy életre eltiltanák az embert a vezetéstől. (Én ezenfelül még mondtam a jármű lefoglalását is, de ezzel te már nem értesz egyet, legalábbis erről nem írtál, vegyük úgy hogy nem értesz vele egyet, oks)

Erre azt válaszoltam, hogy te magad is lemondhatsz egy életre a vezetésről, mire te: miért tennéd, nem erre kötelez a törvény. Persze, de az előbb fogalmaztad meg, hogy meggyőződésed szerint is rossz a törvény. Az őszinte, lelkiismeretes ember nem csak a törvényt, hanem azon felül a saját meggyőződését is követi (ha az nem ütközik törvénybe) márpedig lemondani a vezetésről nem ütközik törvénybe.

A bal vesés dolog azért nem állja meg a helyét, mert én nem követtem el semmilyen olyan fokú bűncselekményt, szabálysértést, kihágást, ami törvény vagy SAJÁT VÉLEMÉNYEM SZERINT is ez lenne a megfelelő büntetés.

Szóval abból a szempontól, hogy felvállaltad hogy szeretnéd minél előbb visszakapni a jogsidat, és örülsz, is annak, hogy visszakapod, szerintem sem vagy hiteltelen.

De mivel helytelenek tartod azt, hogy visszakaphattad, és mégis elfogadod, (élni fogsz vele) ebből a szempontból nagyon is hiteltelen vagy.

Mindenesetre remélem, hogy ezentúl nem nyúlsz vezetés előtt alkoholhoz, vagy más tudatmódosító szerhez. Ha mégis, remélem nem okozol személyi sérülést, és olyan állapotba kerülsz, hogy többé ne tudj autót vezetni. És ha már felhoztad, esetleg a vesé(i)ddel esetleg más szerveiddel tedd jóvá, hogy kockáztatod mások testi épségét, életét.

Ebben semmi személyeskedés nincs, mindenkinek hasonló jókat kívánok, aki így cselekszik.

2014. júl. 30. 01:53
 16/18 A kérdező kommentje:
Akkor már el kéne tiltani a vezetéstől a 60 év felettieket is, vagy nagyon durván szűrniük kellene. Gondolom te is vezetsz, és tapasztalod hogy mennyire közveszélyesek.
2014. júl. 31. 16:15
 17/18 anonim ***** válasza:

Eleve sokkal szigorúbban adnám meg a jogsit, az orvosin pl. rengeteg plusz vizsgálatot betennék. Max nem lenne ennyi autós.

Nem venném el feltétlenül a 60 év felettiektől a jogsit, mert az, hogy melyik korosztály vagy nem milyen veszélyességgel vezet, az általánosítás, bár tény, hogy vannak statisztikák, de emiatt szankcionálni nem lehetne részemről.

Viszont egy alapos egészségügyi alkalmassági felülvizsgálat mellett a KRESZ-ismereteket is felülvizsgáltatnám, és addig, amíg nem megy át, bevonnám a jogsiját. Vagyis gyakorlatilag egy jogsi 5-10 évre szólna. Ez azért is lenne fontos, mert azért olykor változik a KRESZ (igaz, gyakran hülyeségekben, pl. kerékpárosok most már ittasan is közlekedhetnek főúton is) és nem biztos, hogy ezekkel a dolgokkal tisztában van. Meg hát felejt is az ember, amit mondjuk a rutin ellensúlyoz, de egy olyan embernek, akinek 10 évig nem volt kormány a kezében, és nem figyeli a változásokat, az felejtse már el a jogsiját is, vagy ha megint akar, akkor tanuljon meg vezetni - már ha bukta volt és nem ment.

Az a véleményem, hogy ha egy vétlen ember életet meg lehet menteni akár ezer hülye (vagy egyszerűen csak béna) kényelmességének kárára, akkor megéri.

Ma gyakorlatilag ott tartunk, hogy a jogsit szinte alanyi jogon osztogatják, csak pénz és idő kérdése, szerintem pedig inkább a tudás, a képesség készség, és egyéb dolgok kiváltsága kellene hogy legyen. Persze akkor nem lenne ennyire dugó az utakon. Én nem bánnám.

2014. aug. 1. 02:15
 18/18 anonim ***** válasza:
írtam volna még a vezetési kultúrát is az általam óhajtott kiváltsági tényezők közé, de azért azt elég nehéz vizsgán mérni.
2014. aug. 1. 02:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!