Le lehet dolgozni ittas vezetésért kirótt büntetést?
Figyelt kérdés
2014. júl. 21. 17:52
2/18 anonim válasza:
Nem, mert ittas vezetésért 0,5 ezrelék alatt közigazgatási bírság van, amit letiltanak a fizetésedből, felette meg büntetőeljárás, és ott a bíró vagy pénzbüntetést ad, vagy közérdekű munkát, de nem teljesítés esetében fogház lesz. Pénzbírságból közmunka szabálysértési eljárásban van.
3/18 A kérdező kommentje:
0.5 felett voltam.. targyalas lesz belole, remelem inkabb kozmunkat kapok mint birsagot.
2014. júl. 22. 12:58
4/18 anonim válasza:
Akkor ezt mondd a bírónak, aki jó esetben ezt figyelembe is fogja venni, de nem biztos, és sajnos ha nem, akkor felebezni sem tudsz, mert a közérdekű munka elvileg a törvény szerint súlyosabb, így a súlyosbítási tilalomba ütközik, ha valaki pénzbüntetés helyett közmunkáért, vagy felfüggesztettért felebez. (Ez elég abszurd,de így van, szóval sajnos az elsőfokú bíróság (Amelyik ráadásul egyetlen bíróval jár el, nem tanácsban.)önkényén elég sok múlik. Egyébként én a helyedben nem közmunkát kérnék, hanem felfüggesztettet, előzetes mentesítéssel.
5/18 A kérdező kommentje:
csutortok 9-kor lesz a targyalas, elotte 10 perccel fogok kb. talalkozni a kirendelt ugyvedemmel... minel elobb akarom a jogsit vissza, cserebe tobb buntetest kertem, nem tudom mi lesz
2014. júl. 22. 17:53
6/18 anonim válasza:
Azt kell csinálni, ami az ítéletben szerepel.
Az ügyvédnek kell indítványozni a közérdekű munkát.
7/18 A kérdező kommentje:
200 ora kozmunka + 8honap eltiltas
2014. júl. 24. 12:49
8/18 anonim válasza:
Eltiltás alatt ne közlekedj, mert ha elkapnak 30 nap elzárás, előtte 3 nap szabálysértési őrizet jár érte, illetve további eltiltás és pénzbüntetés.
9/18 A kérdező kommentje:
Dehogy vezetek, orulok hogy ennyivel kijott
2014. júl. 24. 18:15
10/18 anonim válasza:
Engem fel is háborít.
Én az ittas vezetőktől úgy elvenném a jogsit, hogy soha az életben ne kaphassanak másikat, és a kocsit is helyben lefoglalnám (ha nem a saját, perelje be a tulaj a sofőrt, miért nem gondolkozott azon, kinek adja a kulcsot)
Ha még balesetet is volt - és részletkérdés, hogy volt-e más sérült, vagy csak ő ment neki a fának, mert ez csak a szerencsén múlott, mindezek felett börtön is. Akkor aztán hamar csökkenne az ittas vezetők száma!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!