Vagyonadót kell olyan ingatlanra fizetni, amelyiken nincs még hasznélatba vételi engedélY?
Figyelt kérdés
vAn EGY ingatlanom ami ugyan áll, szépen néz ki kivűlről , de a belseje tök üres, csak a falak állnak, se közmű,se semmi... több éve épitkezünk (két kézzel) de csak nyaranként haladunk egy kicsit. Nem lakunk ott ,majd ha kész lesz kb 10 év. Használatba vételi engedély nincs,de mint mondtam jó pár évig nem is lesz. Ha egyszer kész lesz biztos vagyok benne hogy többet fog érni 30 milionál ( Balaton, ikerházstb) ezért is gondoltam megkérdem egy épülő házra ami a második igatlan kell fizetni vagyonadót , ha még lakni nem alkalmas?2010. jan. 8. 22:22
1/1 anonim válasza:
Amíg nincs használatba vételi engedély, addig jogilag nem létezik a lakás, ezért adót sem kell fizetni utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!