Mi a különbség a bankok és az uzsorások közt?
Eléggé érdekesnek tartom hogy az uzsorásokat minden erővel vadásszák,de viszont a bankok büntetlenül teszik az utcára emberek százezreit...
Amit a bankok csinálnak az mivel jobb?
Érdekes világban élünk,és egyre csak jobb lesz.
Nem kötelező hitelt felvenni.
Aki meg felvesz, az elolvassa a szerződést, megérti, aláírja, ha utána nem fizet, akkor pedig megy a híd alá.
Nem látok problémát.
Ez akkora trollkérdés, hogy először nem is akartam rá reagálni...
Először is: a bankokat jogszabályok, törvények és szerződések kötik, amik lehetnek jók, rosszak, csapnivalók, felszínesek, szóval lehetnek kb BÁRMILYENEK, de ahhoz ragaszkodni KELL. Ezt több ponton is rögzítik, bíróságokon lehet rá hivatkozni, és azért volt már rá példa, hogy a bank vesztesként jött ki az ilyen csetepatéból. Az uzsorát annyiszor és úgy módosítja a hitelnyújtó, ahogyan éppen kitalálja, és panasszal lehet menni a sóhivatalba.
Másodszor: a bankok által nyújtott hitel legtöbbször adott célra szól: lakásvásárlás, kocsivásárlás, cégindítás, hitel- vagy adósságrendezés. A bankok igyekeznek felmérni, hogy milyen módon jutnak pénzhez hosszú távon. Ergo olyan feltételeket szabnak, ami az esetek TÖBBSÉGÉBEN (tudom, tudom, devizahitelesek...) teljesíthető, belátható, és kalkulálható. A bankok a befektetett pénzeket felhasználják, és épp ezért tudniuk kell tervezni azzal, hogy mikor mennyi pénzük van, és az éppen hol (hitelben, befektetésben, lekötötten, stb.) ezért is igyekeznek stabil hátteret biztosítani, kiszámítható (TUDOM, deviza...) törlesztésekkel és futamidőkkel. Az uzsoránál kapsz egy adagot, ha drogot veszel, akkor azt, ha prostit, akkor azt. Ha lakást, akkor nagyon elúsztál...Hogy mikor, hogyan, és mennyit fizetsz vissza, az senkit nem érdekel, ha dörrentenek, hogy fizess, fizetsz. Vagy mész a lecsóba.
Harmadszor: a bankok nem csak arra vannak, hogy hitelt nyújtsanak. Persze, ez is egy fő feladatuk, de ezt akkor tudják csak megtenni, ha elég tőkével rendelkeznek. Ez a tőke egyrészt az önerő, másrészt a betétek értéke, amire a bank kamatot fizet. Ha úgy tetszik, a kamat a "jutalom" azért, hogy a bank a pénzedet használhatja; te pedig fizetsz mindazon szolgáltatásokért, amit a bank nyújt neked a pénzfelhasználás terén. (Bankszámla - nem kell több milliárd forintot a párnába varrni, bankkártyás fizetés - nem kell több százezer forintos bukszával a zsebedben szaladgálni, banki átutalások - nem kell minden ügy miatt postára, vagy szolgáltatóhoz szaladgálni, etc.) Ergo egy jó törvényi körülmények közt, jól szabályozott bankrendszerben a lakossági megtakarítások, valamint a bankbetétek, lekötött számlák, egyszóval a bankba betett pénzek jó része a helyi gazdaságot erősíti, pörgeti, és teszi stabilabbá. Az uzsorakamat olyan, mint a kölcsön. Nem kérdezi senki, mire kéred, és te se kérheted számon, hogy mire költötték mindazt, amit befizettél. A banknál ezek viszont lekérdezhető adatok.
Szóval...így főbb vonalakban mondjuk ennyi, kezdésnek.
"Mi a különbség a bankok és az uzsorások közt?"
Semmi a világon.
"Amit a bankok csinálnak az mivel jobb?
Érdekes világban élünk,és egyre csak jobb lesz."
Srácok, ez most mindenkinek szól: TI fogjátok helyettem visszafizetni a devizahitelem az adóitokból, plusz a kártérítésem is ti fizetitek, egy idióta bank miatt (meg mert nem olvastam el az "apróbetűs részt"). Vagy harmincmillióról beszélünk, és devizahitelesből -belőlem- van még cirka százezer. Osszatok-szorozzatok. Ezt mind ti fizetitek, nemdevizások. :D
Nem kéne együtt legyőznünk a bankokat, hogy adjanak végre 2-3%-os kamatra hitelt, ahogyan az természetes?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!