Ha megvan digitálisan egy könyv (az írója nem hallt meg 70 éve), akkor saját használatra kinyomtathatom és beköttethetem bőrkötésbe, vagy ez elvileg illegális?
Figyelt kérdés
2014. júl. 10. 16:52
11/12 anonim válasza:
Ha sorozatgyártást rendelsz meg az jogsértő lehet, de egy példánynál erről nincs szó. A magáncélú felhasználásnál az számít, hogy ne legyen üzletszerű, szóval ne kezd terjesztésbe pénzért.
12/12 A kérdező kommentje:
És mi van akkor, ha mondjuk én a regényt kinyomtatom, de csinálok neki egy szép borítót, aminek a terveztetéséért fizettem x összeget, és ezután a barátomnak el akarom adni, de csak a nyomtatás és a tervezés költségét kérem el, a regénnyel nem akarok kereskedni. Ezt lehet?
2014. júl. 11. 19:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!