Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha megvan digitálisan egy...

Ha megvan digitálisan egy könyv (az írója nem hallt meg 70 éve), akkor saját használatra kinyomtathatom és beköttethetem bőrkötésbe, vagy ez elvileg illegális?

Figyelt kérdés

2014. júl. 10. 16:52
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Ha sorozatgyártást rendelsz meg az jogsértő lehet, de egy példánynál erről nincs szó. A magáncélú felhasználásnál az számít, hogy ne legyen üzletszerű, szóval ne kezd terjesztésbe pénzért.
2014. júl. 11. 11:46
 12/12 A kérdező kommentje:
És mi van akkor, ha mondjuk én a regényt kinyomtatom, de csinálok neki egy szép borítót, aminek a terveztetéséért fizettem x összeget, és ezután a barátomnak el akarom adni, de csak a nyomtatás és a tervezés költségét kérem el, a regénnyel nem akarok kereskedni. Ezt lehet?
2014. júl. 11. 19:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!