Köteles vagyok-e beengedni a társtulajdonost, ha nincs ingósága a házban, csak mert ő itt akar aludni (nyaralni a családjával)?
Minden az enyém, még az az ágy is, amin aludni akar. Neki csak tulajdonrésze van, de én lakom itt, én fizetem a számlákat. Komolyan félek, hogy ellopnak valamit, vagy a személyes irataim, cuccaim között turkálnak. Egyáltalán itt tartózkodhatnak, ha én nem vagyok itthon? Bár kulcsa nincs, a hagyatékikor megegyeztünk, hogy minden ingóság az enyém itt, én hoztam ide.
Előre is köszönöm a válaszokat!
#10 tévedésben vagy
Birtokvédelem
Az kérhet, akit a birtoklásban meggátolnak, kérdezőnek akkor lenne rá lehetősége, ha a tulajdonostárs kizárná őt (pont mint, amit ő tett), viszont ez csak a jegyzőire vonatkozik. Bírósági már figyelembe veszi a tulajdoni viszonyokat és elrendelné a használatot a tulajdoni hányad alapján.
Bérlet
Azzal, hogy bérbe adunk valamit átengedjük a használatát (szerződés tartalmától függ). Pl kibérlünk egy autót pár órára, majd jön a tulaj, hogy használni akarja... vajon odaadnád neki miközben fizetsz érte?
Vagy beengeded, vagy a bíróság fog kötelezni rá. AKkor majd fizethetsz visszamenőlegesen lakbért is.
AZ ágyad, túzhelyed, inged gatyád a tiéd. Jahh, de neki meg tulajdonrésze van, ugyan, vidd már át a saját részedbe a motyóidat, és ürítsd ki az ő részét.
Milyen rossz emberek vannak, használni szeretnék a saját tulajdonukat, feháborító... kicsit kifacsart gondolkodás, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!