Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ez a speciális eset bűncselekm...

Ez a speciális eset bűncselekménynek számít?

Figyelt kérdés
Először is ki kell hogy emeljem, hogy ez nem történt meg. Éppen hogy elővigyázatosságból kérdem meg itt. Én egy 21 éves fiú vagyok németországban élő magyar. A barátnőm egy 19 éves japán lány. Most ugyebár itt németországban a felnőtt korhatár 18 év. Ergo ha lefekszünk nem büntetendő. Na de japánban viszont 20 év alatt nem felnőtt. Ilyenkor melyik törvény az érvényes? Ő látogat meg tehát németországban. Gondolkodtam, hátha logikus ha német terület német törvény dehát ha hollandiában is vesz valaki füvet és beviszi németbe akkor hiába volt legális venni hollandiában ha már németben nem az. Ilyen alapon viszont ellentmond az egész. Az utóbbi csak szemléltető példa volt.

2014. jún. 30. 18:09
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
A magyar bíróság elé nem állíthatnak, a kiadatás egy teljesen más kérdeés. Az eredeti kérdés az volt, hogy melyik törvény érvényes, erre válaszoltam.
2014. jún. 30. 20:35
 12/14 anonim ***** válasza:
Nem ismerem a japán törvényeket, de ha büntetik a 20 év alattival való kapcsolatot, akkor abban az esetben ítélnének el, ha Japán területére utazol, nem évült el, és más hatóság nem büntetett már meg emiatt.
2014. jún. 30. 22:03
 13/14 kovpet ***** válasza:
2014. jún. 30. 22:50
 14/14 A kérdező kommentje:
köszönöm utolsó válaszoló :D ez segített
2014. júl. 1. 01:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!