Az mennyire szabályos, hogy a munkáltató 1 évben összesen 1 hét szabadságot enged meg? Az illető jutalékos bérezésben részesül (ingatlanos), ha nem ad el semmit, akkor nem kap semmi pénzt, a TB-jét pedig egyébként sem fizetik.
Mondjuk így első hallásra semennyire.
Az oké, hogy járulékos a fizetése, de valami minimális fix bér kell hogy legyen. Illetve az, hogy nem fizetik a TB-jét az hogy lehet? Be sem vagy jelentve?
Nem, nincs bejelentve az illető. Nem kap semmilyen fix bért. Csak akkor kap pénzt, ha elad egy ingatlant. Az ingatlan árának 5%-át megkapja az iroda, és őt ebből 30% illeti meg.
Én sem értem pontosan, hogy ez hogy lehet. Így el lehet egyáltalán számolni ezzel a pénzzel, lehet adózni?
Értem, köszi!
Igen, eléggé kizsigerelik az embert. Odacsábítják őket, aztán a többség soha nemfog semmit eladni, és beleőrül. Egész nap dolgozni kell, de semmi eredménye.
Az illető még 2 hónapot le fog ott húzni, mert ha nem, akkor kifizettetik vele a képzés díját (50.000 huf).
Nagyon ki van, és az idegeire megy már. Csak azt nem értem, hogy hogyan hajthatnák be rajta a képzés díját, ha be sincs jelentve?
Hát elméletileg sehogy. De lehet, hogy valami kölcsön szerződést írattak alá.
Ha lenne munkaszerződése és abba beleírták volna, hogy elküldjök tanfolyamra, cserébe X hónapot itt dolgozik, ha meg nem akkor visszafizet Y forintot. Ezt így el tudom képzelni. De ha semmi papír nincs akkor max csak követelőzik a tulaj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!