Egy munkáltató miért várja meg a próbaidő végét, ha az illető még sem felel meg neki és már előre tudja? Miért várja meg akkor a 3 hónapot?
Ha nem feltétlenül a rosszindulatot feltételezzük azonnal, akkor azt is lehet gondolni (és szerintem az esetek túlnyomó részében így is van), hogy nem véletlenül három hónap a próbaidő. Kell idő ahhoz, hogy megismerj egy embert, és kiderüljön, tudtok-e együtt dolgozni. Hiszen az első hetekben, a betanítás alatt ez még nem látszik annyira.
Mindkét félnek kell idő a döntéshez, nem tudom, miért gondolod, hogy "előre tudja", hogy nem felel meg. Szerintem nem tudja előre!
Vannak, ahol tényleg megadják a 3 hónapot a dolgozónak, hogy szokjon bele az új munkájába. Bizonyos munkaköröknél kell ennyi idő és akadnak még humánus munkaadók. Olyan ritkán van, hogy valaki alkalmatlan egy munkára, ezt előre tudja a munkáltató, de azért felveszi 3 hónapra. Van, hogy elsőre alkalmatlannak tűnik a jelentkező, de később belejön.
Máshol pedig a 3 hónapot használják ki: tudják, hogy próbaidő alatt teljes gőzzel hajt a dolgozó, hogy megmaradjon, ezért önként és dalolva fog túlórázni, nemszeretem feladatokat vállalni. Aztán 3 hónap után "sajnos mégsem felelt meg" minősítéssel külön indoklás nélkül elküldik, hogy ne kelljen közös megegyezéssel vagy rendkívüli felmondással elküldeni (egyszerűbb és olcsóbb így). Utána megint jön egy 3 hónapra felvett dolgozó, aki ugyanúgy hajt. De van, hogy ugyanazt veszik fel újra 3 hónapra. Olyan munkahelyeken alkalmazzák ezt, ahol nincs szükség állandóan a munkaerőre, ezért a próbaidővel trükközve egyik napról a másikra lehet elküldeni vagy felvenni a dolgozót.
mert az egész hirdetés egy KAMU volt.
ilyenkor valójában határozott munkaidőre keresnek embereket (nyáron több a meló, elment gizi szülni), és többen jelentkeznek ha azt hiszik, lehet belőle több is.
"Kevesebb bért kell adni és jobban lehet hajtani a dolgozót mert azt hiszi szerencsétlen ,hogy van esélye bent maradni ,pedig már ott áll sorban a következő 3 hónapos madár.."
így van
a többi mese
olyan ez mint amikor a pali bejelenti egy naiv lánynak, hogy szerelmes belé, lefekszenek aztán otthagyja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!