Mik azok a hivatalos "iratok" amelyek leírják, hogy mihez van joga egy embernek és mihez nincs?
polgári törvénykönyv
De általánosságban elmondható,hogy dolgozni és hallgatni van jogod.
1, Köszi.
2, Olvasás megy.
3, Nekem is megvan a véleményem a dolgokról, de nem ez volt a kérdés.
Az Alaptörvény, a Polgári Törvénykönyv, a Büntető Törvénykönyv, a Munka Törvénykönyve, és kb. az összes törvény, amelyre ezekben hivatkoznak.
Muszáj lesz elolvasnod őket ;)
Minden törvény tartalmaz jogokat, kötelezettségeket. A magyarorszag.hu-n minden hatályos törvény elérhető.
Ezen kívül a főszabály az, hogy mindent szabad, ami nem tilos. Tehát nem fogsz olyan felsorolást találni, ami azt tartalmazza, hogy mi az, amit szabad.
Köszi szépen, így is jó sok minden van... :D
Igen ezt tudom h csak az van amit nem szabad, csak a teljesség kedvéért akartam az alap dolgokkal kezdeni h ilyen kártyavár építés jelleggel menjen a dolog, nem úgy h belecsapok a közepébe és akkor még annyira sem érteném mint amennyire... Illetve aki jogász az évekig tanulja mert annyi minden van, nyilván ennek a nagyon töredékét szeretném "elsajátítani".
Meg hall az ember érdekességeket, h olyan embereket vonnak felelősségre egyes helyzetekben h az vmi hihetetlen. Meg most már inkább vagyok felnőtt mint gyerek, minimálisan jó lenne tisztában lenni a dolgokkal ha már benne élünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!